TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele edecek olan Zonguldakspor'da moraller bozuk. 1 Eylül'de başlayacak ligin ilk haftasında deplasmanda Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan Zonguldakspor'da şu anda 5 lisanslı futbolcu bulunuyor. Dış transferde kadroya dahil edilen hiç bir futbolcunun lisansı çıkarılamadı. Kulübün eski futbolcularına olan borçları nedeniyle TFF tarafından transfer yasağı getirilen Zonguldakspor 450 bin lirayı hafta sonuna kadar yatırmak zorunda. Yönetim ise kulübün içinde bulunduğu kriz ve kentin duyarsızlığı nedeniyle henüz 450 bin lirayı bir araya getiremedi, kriz çözülmedi. Hafta sonuna kadar 450 bin lira yatmaması halinde Zonguldakspor'un Manisa Büyükşehir Belediyespor maçına çıkamama durumu söz konusu.

KULÜP BAŞKANI CANER AÇIKLAMADA BULUNDU

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner Elmas TV'de Atilla Öksüz'ün sunduğu programa telefonla bağlanarak kulübün son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Caner Kulübü satın almak isteyen bir iş adamı olduğunu belirterek görüşmeleri Zonguldak AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Hürfikir'in yürüttüğünü söyledi.

"KULÜBE TALİP OLAN BİR İŞ ADAMI VAR"

Caner "Şu anda TFF tarafından verilen transfer yasağını kaldıracak gerekli para toparlanamadı. Şu an bazı görüşmeler yapıyoruz ve görüşmelerin olumlu veya olumsuz sonuçlarla süreci uzadı.

Kulübümüze talip olan iş adamı var. Bu görüşmeleri AŞ Başkanı Hakan Hürfikir yönetiyor. Olumlu olumsuz sonuçlanmasına göre yol alacağız. Kulüp AŞ olduğu için AŞ yönetim kurulu başkanı Hakan Hürfikir çalışmaları sürdürüyor." dedi.

"KULÜBE KENTTEN DESTEK YOK"

Kulüp Başkanı Caner "Kulüpler küçük paralarla yürümüyor. Kulübün futbolculara borcu da var. Diğer borçlar da var. Büyük şirketlerden ve kentten kulübe yardım yok. Sponsor bulamadık. Burada sağlıklı hareket etmemiz gerekiyor" dedi.

"TRANSFER YASAĞI İÇİN GEREKLİ PARA BULUNAMADI"

Transfer yasağını kaldırmak için mücadele ettiklerini belirten Caner "Transfer yasağının kalkması için yönetim kurulu içinden de gerekli para sağlanamadı ve yeni bir kongre kararı aldık. Yönetimde gönlü zengin ile cebi zengin insanlar bir araya gelmiyor. Zonguldak'ın ekmeğini yemiş, Zonguldak'ta bir yerlere gelmiş kişiler kulübe destek veremiyorsa, yönetimde de bulunmasının bir manası yok" diyerek para arayışlarının sürdüğünü söyledi.

"DİĞER KULÜPLER 1 GÜNDE 800 KOMBİNE SATIYOR"

Kombinelere gerekli ilginin olmadığını belirten Caner "Kombine konusunda 150 satış yaptık. Diğer kulüpler 1 günde 800 tane satıyor, bizde kombineye ilgi yok. Bu sezon kombine fiyatları 150 lira. Bu ekonomik zorluklarda esnafımız da zor durumda ama kulübe herkesin sahip çıkmasını temenni ediyorum. Zonguldakspor kentin moral kaynağı" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi