TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden Zonguldakpor ligin 16'ncı haftasında Tarsus İdmanyurdu deplasmanında tarihinin en ağır yenilgisini aldı sahadan 7-1 mağlup ayrılarak hezimete uğradı.

Zonguldakspor tarihinde böyle bir skor bulunmazken, alınan bu hezimet kırmızı-lacivertli renklere kara bir leke olarak yapıştı.

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner karşılaşmayı değerlendirirken, teknik heyet ve futbolculara adeta ateş püskürdürdü. Başkan Caner, alınan mağlubiyetin hiçbir açıklamasının olmadığını belirterek yönetim kurulu olarak toplanacaklarını ve bu konuyu görüşeceklerini söyledi.

"GEÇEN SEZON TAKIMDA ZONGULDAK ÇOCUKLARI VARDI"

Başkan Caner ''Söylenecek bir şey yok. Görüntülerde bende yok. Nasıl geliştiğini gözlemleyemedim. Sadece skor olarak bilgimiz var. İyi bir futbol oynasaydık bu olmazdı. Kalecimizin kurtardığı penaltı, sonra bakıyorsunuz yine gol var. Peşine goller sıralanmış. Takımda biz elimizden geleni yapıyoruz. Maddi olarak A.Ş Başkanımız Hakan Hürfikir var gücü ile çalışıyor. İmkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen elimizden geleni yapıyoruz. Her kulüpte ekonomik sıkıntı var. Bizim dezavantajımız geçen sene takımda Zonguldak çocukları vardı. Onun yanında Turan gibi karakterli çocuklarımız vardı. Ekonomik koşullar bundan belki daha da kötüydü. Ama sahada mücadelelerini en güzel şekilde vermişlerdi" dedi.

"BU SKORU NE BEN, NE DE TARAFTAR KABUL EDER"

İlk yarınıns on maçı olan Afjet Afyon maçı sonrasında yönetim olarak değerlendirme yapacaklarını belirten Başkan Caner, "Ben isterim ki, bu futbolcularda en iyi şekilde mücadelelerini versinler. Zonguldakspor tarihinde böyle bir olay yok. Kabul edilebilir hiç bir yanı yok. Hiç bir mazereti yok. Ne ben kabul ederim, ne de taraftar kabul eder. 3-0, 4-0 olur ama bu 7-1'i kabul edemeyiz. Önümüzde Afyon maçı son maç çıkıp kazanalım ama bunu kabul edemeyiz. Ne olmuş buna bakılacak." ifadelerini kullandı.

"SAHAYA ÇIKIYORSAN, FORMANIN HAKKINI VERECEKSİN"

Başkan Süleyman Caner, Ergün Penbe'"Her teknik direktör olarak görevini yapıyor. Zonguldaklı olabilir. Zonguldak'ta doğabilir, Zonguldak doğumlu olabilir. Zonguldaklılık ayrı birşey. Onun için o konuya yorum yapamam. Biz kendimiz iyi oynayacağız. Bu tür skorlara meydan vermeyeceğiz. Kaybetsek de savaşarak kaybedeceğiz. Samsunspor'a 2-0 kaybettik taraftarımız bizi alkışladı. Giydiğin formanın hakkını vermek önemli. Zonguldak alelade bir takım değil. Çeşitli takımlarda oynayabilirsin. Ama Zonguldakspor'un mevcut rengi tekstil parçası değil. Burada 5 bin maden şehidi verdik. Oyunculara bunu anlattık. Ama bunu anlamak önemli. Paranı geç de olsa alırsın ama bunu unutmayacaksın. Sahaya çıkmak istemiyorum dersin anlarım. Ama sahaya çıkıyorsan bunun hakkını vereceksin" diyerek futbolculara ve teknik heyete tepki gösterdi.

Editör: Pusula Gazetesi