TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor 14 yıl boyunca mücadele ettiği Süper Lig'de (Türkiye Birinci Futbol Ligi) kırmızı-lacivertli renkler altında birbirinden değerli formalarla mücadele etti. 34 yıl boyunca Süper Lige hasret kalan Zonguldakspor'a gönül veren taraftarlar hiçbir zaman takımmlarını yalnız bırakmadı. Gerek Zonguldak içinde gerekse gurbette takımlarını sonuna kadar destekleyen taraftarlar kırmızı-lacivertli renklere sahip olan İşçi Milli Takımı Zonguldakspor'un her zaman arkasında oldu, destekledi.

İstanbul Zonguldaksporlular Derneği geçtiğimiz aylar içinde eski nostalji formaları gündeme taşımış ve "TTK" yazılı formayı bastırarak nostalji yaşatmıştı. Dernek şimdi de "Zihni" yazılı formaları bastırarak ikinci bir heyecan yaşattı.

İstanbul Zonguldaksporlular Derneği yönetimi ve üyeleri İstanbul'da bozağa karşı "Zihni" yazılı formalarda poz vererek gurur yaşattılar.

BOĞAZDA ZONGULDAKSPOR COŞKUSU

İstanbul Zonguldaksporlular Derneği Başkanı Koray Atalı konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "Kuşkusuz Zonguldakspor'un en önemli özellikleri, hemen her bir parçasının taşıdığı anlam ve kulübün derin bir maneviyata sahip olmasıdır.

Kesintisiz 14 yıl boyunca sayısız başarılara imza atan, o zamanın adıyla 1. Ligde (Türkiye Süper Ligi) yer alan Kırmızı Lacivertli kulübümüz, şehrimizi ve taraftarlarımızı oldukça gururlandırmış ve mutluluk kaynağı olmuştur.

Mazi iyisi ve kötüsüyle bizimdir, yaşatılmaya çalışılmalı ve yeni nesillere aktarılmalıdır. Sportif başarı ya da başarısızlık gözetilmeden geçmişine sahip çıkmak biz önder Zonguldaksporluların görevidir.

Formalar basit giysiler değildir. Onlar; mazinin izlerini bulacağımız, giyildikleri dönemi yansıtan adeta anıların aynasıdır.

Bu bağlamda daha önceki senelerde başladığımız ve 1983-1984 nostalji formamız (TTK) ile açılışını yaptığımız Zonguldakspor Nostalji Formaları serimize, şimdi de 1981-1982 ve 1982-1983 yıllarında giyilen nostalji "Zihni" formamızla devam ediyoruz.