2000-2001 futbol sezonu öncesinde o dönem Türkiye 3. Futbol liginde mücadele eden Zonguldakspor ligin başlamasına 15 gün kala başkansız ve yönetimsiz kalmış, kongrede başkan adayı çıkmayınca takım kayyuma devredilme aşamasına gelmişti. Zonguldakspor'un lige katılamama ve amatör kümeye düşmesi söz konusuydu. Türk futbolunun lokomotifi olarak bilinen Zonguldakspor yok olma aşamasına gelmişti. Bu durumu ulusal gazetelerden okuyan İstanbullu dönemin futbol menejeri Ayhan Bal Zonguldakspor ile hemen irtibata geçerek Zonguldak'a gelip takıma başkan olmuştu.

TAKIMI YILDIZLARI GETİRDİ

Zonguldakspor'a Kulüp Başkanı olan ve köklü kulübü yok olmaktan kurtaran Ayhan Bal 3 gün içinde Trabzonspor'dan eski Fenerbahçeli Bülent Uygun başta olmak üzere Ankaragücü'nden Hakan Çobanoğlu, Beşiktaşlı Metin, Teknik Direktör Erdem Şimşek ve bir çok yıldız futbolcuyu transfer ederek yok olma aşamasına gelen ve Zonguldak'ta kimsenin hayal bile edemeyeceği bir kadro oluşturmuştu. Lige katılım işlemleri halledildi ve Zonguldakspor bir anda Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Zonguldakspor 3.lig de Ayhan Bal ve Bülent Uygun ile birlikte fırtına gibi esmeye başlamış, rakiplerin korkulu rüyası olmuştu.

BÜYÜK VEFASIZLIK YAPILMIŞTI

Zonguldakspor'u kurtararak ülke gündemine getiren Ayhan Bal'a Zonguldak'ta vefasızlıklar yapılmaya başlanmış ve küstürülmüştü. İşte o Ayhan Bal takımı İşadamı Erdoğan Demir'e devrerek Zonguldak'tan ayrılmıştı.

İŞTE O AYHAN BAL ŞİMDİ SİYASETE ATILDI

Zonguldakspor'un ardından bir süre daha futbolun içinde yer alan Ayhan Bal daha sonra siyasete atıldı. Şimdi ise CHP Sakarya Kurultay Delegesi. Zonguldak ve Zonguldakspor Ayhan Bal'a hala çok şey borçlu.

BUGÜN TURPÇU İLE BİR ARAYA GELDİ ZONGULDAKSPOR SOHBETİ ETTİ

Zonguldakspor Kulübü eski Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Kurultay Delegesi Ayhan Bal, Zonguldak 25 ve 26. Dönem Milletvekili Şerafettin Turpcu ve Muharrem İnce gönülleri ile Muharrem İnce'nin çalışma ofisinde buluştular. Bal ve Ayhan, Zonguldak ve Zonguldakspor hakkında sohbet ederek hasret giderdiler.

Editör: Pusula Gazetesi