Zonguldakspor'un hafta sonu oynayacağı Sarıyer maçı Devrek İlçe Stadı'nda oynanacak. Teknik Direktör Serkan Afacan'ın yönetime yaptığı baskı sonuç verdi. Sarıyer maçı dahil 1922 Konyaspor, Pendikspor ve Tarsus İdmanyurdu maçı da Devrek'te oynanacak olması "Takımı taraftardan kaçırdılar" yorumlarına neden oldu.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Zonguldakspor'a yıllarca hizmet veren Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda haftanın her günü idman yapılması nedeniyle zemin buzuldu. Özellikle yağışlı havalarda sorun haline gelen Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan özel bakım ve onarım çalışmalarının ardından Stadın zemini yenilendi, yeniden yeşerdi. 15 gün önceki haliyle 15 gün sonraki hali siyahla beyaz kadar fark etti.
"ZEMİN BAHANE EDİLDİ, TARAFTARDAN KAÇIRILDI"
Pazar günü Zonguldakspor ile Sarıyer 14.30'da Devrek İlçe Stadı'nda karşı karşıya gelecek TFF duyurusu resmen yaptı. Oysa Devrek İlçe Stadı'nın zemini, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'ndan çok daha iyi değil. Maçların Devrek'e alınması ve son 4 maçın (Sarıyer maçı cezalı taraftar alınmayacak) Devrek İlçe Stadı'nda oynanacak olması taraftarı da zor durumda bırakacak.
ZONGULDAKSPOR'U ALAY EDEN VİDEO TEPKİ TOPLAMIŞTI
Zonguldaksporlu futbolbcular 1960 model eski belediye otobüsü ile idmana geldikleri görüntüyü videoya çerek alay edici şekilde fon müziği koyarak sosyal medyada yayınlaması ve bu görüntülerin ulusal medyaya yansımasının ardından Zonguldaksporlu taraftarlar tarafından büyük tepki çekmişti.
SERKAN AFACAN SES ÇIKARTMADI
Futbolcuların video çektiği otobüste Teknik Direktör Serkan Afacan da olmasına rağmen bu videonun yayınlanmasına ses çıkartmayan Afacan'da da büyük tepkiler geldi. Son iç saha maçında Hekimoğlu Trabzon karşılaşması öncesinde taraftar futbolculara kısa süreli tepki gösterdi. Ancak futbolcular taraftarın moral çağrısına rest çekince taraftarlarla futbolcular arasında bağ kopmuştu. Aynı maçta taraftarlar 90 dakika boyunca haklı tepkilerini dile getirmişti.
TEPKİLERDEN MI KAÇIYORLAR?
Teknik Direktör Serkan Afacan'ın ısrarla maçların Devrek'te oynanması talebine yönetim yanıt verdi ve TFF'ye başvurarak maçların Devrek'te oynamasını sağladı. Akıllara taraftarın tepkisinden mi kaçtılar? sorusu gelirken, Zonguldakspor taraftarının gerekirse binlerce kilometre takımının peşinden gittiği akıllara geliyor.
Zonguldakspor taraftarı ne zaman tepki gösterip, ne zaman takımı destekleyeceğini bilecek kadar deneyimli ve cefakar bir taraftar topluluğu. Takımına zarar verecek her türlü eylemden kaçınmasını da bilir, desteklemesini de, tepki göstermesini de bilir.
ZEMİN İYİ DURUMDA
Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın zemininin bozuk olduğunu bahane edenler stadın 15 gün önceki hali ve bugünkü haline iyi baksın. Taraftara bu kadar çile çektirmeye kimsenin hakkı yok.