Zonguldak Kömürspor'a şampiyonluk yaşatarak kırmızı-lacivertli ekibin tarihine adını altın harflerde yazdıran Teknik Direktör Şenol Demir istifasının ardından ilk kez konuştu. A'dan Z'ye her soruya yanıt veren Şenol Demir "Teknik adam olarak dışarılardaki takımlarda daha iyi tecrübe sahibi olup hayalimde Zonguldak Kömürspor'u süper lige çıkartan teknik adam olarak tarihe geçmek istiyorum. En büyük hayalim bu." demesi röportajın en çarpıcı bölümü olarak damga vurdu.

İŞTE ŞENOL DEMİR'DEN SAMİMİ AÇIKLAMALAR

-Şampiyonluk yaşatan bir teknik adam olarak görevinizden ayrlıdınız. Zonguldak Kömürspor'da tarih yazdınız. Sizin için Zonguldak Kömürspor'a geldiğiniz ve bıraktığınız ana kadar neler yaşadınız?

Göreve geldiğimiz zaman takım 10'uncu sıradaydı. Öyle bir sınırdaydı ki takım 2 maç kaybedilse küme düşme potasında olmak söz konusuydu. Hatta Düzyurt maçından sonra acaba öyle bir şey mi olacak diye konuşuldu. Küme düşmeyelim denilen bir yere geldik. Peşinden de hiçbir şeklide içinde şaibe olmadan, çocukları inandırarak Çanakkale'de bir tarih yazıldı. Bu şampiyonluğun içerisinde hiçbir şaibe yok. Çok az imkanlar dahilinde küme düşmesin denilen takımı 2.Lig'e taşıdık. Ölsemde gam yemem dedim. Ligde kalalım durumunda sonra böyle bir şampiyonluğu kimse beklemiyordu. Ama inanarak, çok disiplinli çalışarak böyle bir tarih yazıldı. 2. Lig'de 2 sene görev yapma gibi bir durum oldu.

Çanakkale destanı yazıldı. Kızılcabölükspor ile oynanan final maçı öncesinde nasıl bir atmosfer vardı? İnanç vardı. Bunu futbolculara nasıl yansıttınız? O zafer nasıl kazanıldı?

Göreve başladığım ilk gün ben oyunculara şunu söyledim; 2 maçlık göreve başladım. Alt yapıdan gelip futbolcuları inandırmak kolay değil. 'Ben iki maç diye geldim buraya ama şunu bilinki 2 maçlık diye görev yapmam. 10 yıl burada görev yapacakmış gibi çalışırım. Bunu böyle bilin.' dedim ilk toplantıda. 2 galibiyetin ardından devre arasına girdik. O zaman da 'Beni sadece Play-off'a taşıyın. Göreceksiniz ki beni Play-Off'a taşıdığınız zaman ben bu takımı şampiyon yapacağım.' dedim. Buna inandırdım ve bir oyun planı ortaya koydum. O oyun planının karşılığını da deplasmanlarda gördük zaten. Ama buradaki sahada biraz sıkıntı yaşadık seyirciden dolayı. Seyircinin verdiği baskı ve coşku ile zaman zaman yanlış oyunlar ortaya konuldu. Planlı bir başarıydı. Bir sene öncesinde Play-off'u kaçırdık. 3-0'dan verdiğimiz Fethiye maçı ile. Unutulmayacak bir müsabaka.

-Kızılcabölük maçında Çanakkale'de bitiş düdüğünün ardından yaşananlar nasıldı?

Çok ciddi bir sorumluluk vardı. 700-800 km yol gelmiş binlerce kişi vardı. Bu şehrin insanlarını oraya taşımışız. Kötü sonuç belki de benim antrenörlüğümü bitirecekti. Benim antrenörlüğümün bitmesinden öte Zonguldak küstürülecekti. Bu şehri çok kötü bir hale getirecekti. Çünkü bu durum çok büyük bir travma olurdu. Çok inanmıştık. Çok çalıştık. Başarısız olmak bizi paramparça ederdi. Bu şehre bir daha giremezdim. Onun yükü inanılmazdı. Oyuncularımla beraber o yükün altından kalktık. Bugün 2. Lig'deyiz.

-Hemen ardından 2. Lig'de ilk sezonunuzda Play-Off'u kaçırdınız. Hiçbir desteği olmayan takımı 2. Lig'e çıkardığınız ilk sezonda Play-Off'u elinizden kaçırmanız nasıl bir duyguydu?

İkinci Lig'de ki ilk sezonumuzda o heyecan devam etti. Baktığınızda kadro yapımız daha iyiydi. Özellikle hücum anlamında baktığınızda Okan, Sinan, Turan vardı. Bunlar ciddi anlamda katkı sağladılar. Selçuk ve zaman zamanda Batuhan'da aynı şekilde. Bu sene de tam tersine Onur'un 5 maç cezası, Okan'ın 2 maç cezası ve satılması, Turan'ın kaybedilmesi, Sinan'ın kaybedilmesi... Bunlar benim için çok çok önemli hamlelerdi. Bunları kaybetmenin zaafını takım bu sene çok ciddi bir şekilde yaşadı. Bana göre takımın ilk yapması gereken şey savunma. Ben bu sene ligin çok iyi stoperlerini aldığımı düşünüyorum. Ama bu kez de ön tarafı kaybettik. Yaşanılan skorların neticesi tamamen o. Bu sezon eğer savunma da kötü olsaydı takımda daha ciddi sıkıntılar olacaktı.

-Okan Eken'in yerini neden dolduramadık?

Furkan genç bir oyuncuydu. Onu değerlendirelim dedik. Ama tecrübeye ihtiyacı vardı. İlerleyen zamanda çok çok iyi bir futbolcu olacağını düşünüyorum. Okan'ın yerine geldiği zaman insanlar ister istemez farklı şeyler bekliyor. Onun için biraz erkendi. Okan'ı da çok aradık. Satılmasın diye çok uğraştım ama olmadı. Diğer çocukların geçimi Okan'a bağlıydı. En sonunda kabullenmek zorunda kaldık. Türkiye'nin bir çok takımında forvet sıkıntısı var. Okan'ı her takım alır. Bu ligin en iyi santraforlarından bir tanesi. Bence yukarılarda bile oynayabilir. Kimse iyi santraforunu vermiyor. Mali açıdan düşük olduğumuz için çok iyileri de alma şansımız yok. Takımın buraya gelmesinde Okan'ın büyük katkısı var.

-Sizden sonra takımın başına UEFA kupası kaldırmış Fatih Akyel geldi. Zaman zaman tribünlerden takımı seyrettiniz. Sizden sonra nasıl bir Zonguldakspor seyrettiniz?

Ben 25 puanla bıraktım. O zaman Play-Off'u kovalayan bir takım vardı. Ben çok şanssızlıklar yaşadım. Okan Duran'ın burnu kırıldı. Onur 5 maç oynamadı. Semih gözünden sakatlandı. Sinan 2 maç oynayamadı. 25 puan az değil. İkinci yarı baktığımızda da 14 maçta 13 puan alınmış. Bunun değerlendirmesini kamuoyu yapsın. Dışarıdan gelen hocaların yakın tarih içerisinde Zonguldakspor'a başarılar getirdiğini söyleyemeyiz.

Cahit Terzi ve Şenol Demir olarak önemli başarılar elde ettiniz. Camiadan size yapılan olumsuz eleştiriler sizi nasıl etkiliyor?

Sanki biz Zonguldakspor'a kötülük yapmışız. Bizi istemeyenler çıkıyor. Doğru bulmuyorum. Bunlar yanlış. Amedspor'u çalıştıran arkadaş benim takım arkadaşımdı. Takımın başına 3'üncü ya da 4'üncü gelişi. Şampiyonluğuda yok. Ama camianın çocuğu. Çok doğru buluyorlar. Bizde burada yanlış bir şey yapmadık. Takımı şampiyon yaptık. İnsanlara daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Bu duyulunca insan üzülüyor. Ben Zonguldakspor çocuğuyum. Ben futbolcu olduysam da hoca olduysam da Zonguldakspor'un sayesinde. İyi ki var Zonguldakspor. Bana en kötü gününde ne zaman ihtiyacı olursa Zonguldakspor'un ben her zaman varım. Biz bu memlekette yaşıyoruz. Kötü bir şey olduğu zaman caddeye inemeyecek insanlarız biz.

-Zonguldakspor'dan istifa ettikten sonra size gelen teklifleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bazı profesyonel takımlar ile görüşme imkanımız oldu. Ciddi olanlarda oldu. Şu anda da var. Futbolun içerisinde yüzde 100 diye bir şey yok. Dışarı açılma gibi bir durumumuz var. İnşallah futbolculukta nasıl temsil ettiysem, hocalığımda da Zonguldak'ı dışarıda en iyi şekilde temsil ederim. İleride ne olur bilemem.

Teknik adam olarak dışarılardaki takımlarda daha iyi tecrübe sahibi olup hayalimde Zonguldak Kömürspor'u süper lige çıkartan teknik adam olarak tarihe geçmek istiyorum. En büyük hayalim bu.

-Zonguldakspor'da şu an ölüm sessizliği var. Hocası yok. İç ve dış transferde hiçbir hareketlilik yok. Bu konuyla ilgili ne söylemek istersiniz?

2 yılda yapılan hataların bu sezon tecrübeyle birlikte yapılaması gerek. 2 yılı değerlendirerek transferler yapılışa başarılı bir yıl olur diye düşünüyorum. Bu durumu bizzat yaşayanlardan biri benim. 2. Lig'e yükseldiğimiz zaman da aynısını yaşamıştık. Merak etmesin kimse. Hakan Hürfikir gerekli konuşmaları ve görüşmeleri mutlaka yapıyordur.

Sakaryaspor ile Afjet Afyonspor arasında final müsabakası oynandı. Kazanan taraf Afyon oldu. Sizin gönlünüzden geçen takım hangisiydi?

Herkesin gönlünden geçen Sakarya. Taraftarı var. Türkiye'nin seyircisi olan takımlara karşı sempatisi var. Kime sorarsanız sorun herkes Sakarya'yı ister. Afyon'u da tebrik ederim. Maçlara bakıyorsun, seyircisi olmayan takım çok fazla. Bende Sakarya'nın üst lige çıkmasını isterdim.

Zonguldak Kömürspor'un taraftarı da her zaman takımının arkasında durdu. Nasıl bir Zonguldakspor taraftarı görüyorsunuz?

Zonguldakspor taraftarını çok anlatmaya gerek yok. Nasıl bir taraftar topluluğu olduğunu Çanakkale'de gösterdiler. Bası sıkıntılar olsa da takıma sahip çıkan, destek olan bir taraftar vardı. Taraftar biraz da başarıya da bağlı. İnşallah başarılı olacak bir Zonguldakspor oluşturulur. Onlarda takımlarını destekler.

Editör: Pusula Gazetesi