Zonguldakspor'da 2018-2019 futbol sezonu öncesinde adeta ölüm sessizliği yaşanıyor. TFF 2. Lig Beyaz grupta sezonu 38 puanla 12'nci sırada tamamlayan Zonguldakspor'da gözler 2018-2019 futbol sezonuna çevrildi. Türkiye genelinde sayısız kulübün yaşadığı maddi manevi kriz Zonguldakspor'un da en büyük sorunu.

2017-2018 futbol sezonundan futbolcuların maaş ve prim alacaklarının bir kısmı ödenemedi, futbolcular hala ödeme bekliyor. Zonguldakspor yönetimi ise futbolcuların alacaklarını ödeyebilmek ve helalleşmek amacıyla yoğun bir çaba içinde. Ancak kulübün maddi akışı olmaması da yönetimin elini kolunu bağlamış durumda. Vali Ahmet Çınar ve Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'nın yapmış olduğu destek yemeğinin sonucu bekleniyor. Henüz bir gelişme olup olmadığı konusunda ise açıklama yapılmadı.

SON YILLARDA BÖYLE OLMAMIŞTI

Zonguldakspor son yıllarda bu kadar çaresiz kalmamıştı. Özellikle 6-7 yıldır teknik direktör sorunu yaşanmamıştı. Yeni sezon öncesinde takımı kimin çalıştıracağı belliydi. Ancak bu sezon ise Şenol Demir'den sonra Fatih Akyel geldi, sözleşmesi bitti, yönetim yeni bir teknik adam arayışlarını sürdürüyor. Yerli mi, dışarıdan mı. Zaten maddi kriz içinde olan Zonguldakpor'un dışarıdan teknik adam getirme ihtimali zayıf. Cahit Terzi ve Şenol Demir'den birisi değerlendirilecek gibi görünüyor.

ÖLÜM SESSİZLİĞİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK

Futbolcuların alacakları ödenmeden ne teknik adam, ne iç, ne de dış transfer çalışmaları konusunda gelişme yaşanmayacak gibi görünüyor. Zaman da su gibi akıp gidiyor. Şu anda Zonguldakspor'da adeta ölüm sessizliği yaşanıyor. Bu da takımın geleceği için kötü bir görüntü çiziyor. Çınar ve Turanlı'nın da desteği ile önce alacaklar ödenecek, ardından teknik heyet sorunu çözülecek, daha sonra da iç ve dış transfere girilecek. Bakalım zaman ne gösterecek.

Editör: Pusula Gazetesi