Zonguldakspor'un kondisyoner antrenörü Barış Şeref her geçen gün özel cihazlarla futbolcuların form grafiklerini artırabilmek için yenilikler geliştiriyor.

futbolcuların atletik performansını en yukarıyı ulaştırmak amacıyla polar band kemeri ile çalışan Barış Şeref hiçbir fedakarlıktan da kaçınmıyor. Süper Lig ve 1.Lig kulüplerinin kullandığı kemer ile futbolcuların aerobik değerleri, dayanıklılık ve sürat gibi fizyolojik değerleri takip ediliyor.

Barış Şeref, antrenmanda futbolculara polar band kemer taktı. Takılan kemer sayesinde oyuncuların aerobik, dayanıklılık ve sürat gibi fizyolojik değerleri ölçüldü. Cihazın maliyeti yaklaşık 10 bin dolar olduğu öğrenildi.

Cihaz hakkında bilgi veren Barış Şeref, " Şu anda bu kemeri Süper Lig, TFF 1.Lig ve 2.Lig kulüpleri kullanıyor. Bizlerde şuanda bütün takıma aldık. Bu sayede oyuncuların Futbolcunun aerobik, dayanıklılık ve sürat gibi fizyolojik değerlerini takip edeceğiz. Amacımız oyuncuların atletik performansını en yukarıyı ulaştırmak, maç performanslarını artırmak''dedi.

Editör: Pusula Gazetesi