Zonguldakspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir, kulübün gelirleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kulübün kalem kalem gelirleri hakkında bilgi veren Hürfikir kulülerin gelirden daha çok giderleri olduğunu söyledi.

MİSLİ.COM YILLIK ORTALAMA 90 BİN LİRA VERİYOR

Hürfikir Misli.com'un kulüplere verdiği destek hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Misli.com'dan Zonguldakspor olarak bugüne kadar 48 bin lira ödeme aldık. Tahminen sezon sonuna kadar 40-50 bin lira daha gelecek. Misli.com toplamda bütün sezon boyunca 10 milyon ödeyecek, bu para da 106 takıma bölünecek.

TFF'DEN KULÜPLERE NE KADAR ÖDEME GELİYOR

Hakan Hürfikir TFF'den kulüplere ödenen para hakkında da bilgi vererek "TFF 2'nci Lig takımlarına yıllık 900 bin lira gönderiyor ve bu para da 3-4 kalemde ödeniyor. Naklen yayın geliri ve yol giderleri içinde. Ayrıca kulüp ceza yerse cezalar da bu paradan kesiliyor. Bu sezon Zonguldakspor olarak hiç ceza yemedik" dedi.

İDDAA GELİRLERİ

İddaa gelirleri hakkında da konuşan Hürfikir "İddia gelirleri kapsamında bir takım sezonluk 29 maç İddaa'ya giriyor. İç saha galibiyeti 55, dış saha galibiyeti 65, beraberlik 40 ve mağlubiyet 35 bin lira" ifadeleri kullandı.

OTOPARK'TAN AYLIK ORTALAMA 40 BİN LİRA GELİYOR

Zonguldakspor'un tek sabit gelir kaynağı olan Lavuar Alanı otoparkı için konuşan Hürfikir üzücü bir haber vererek şunları söyledi: "Otoparktan aylık ortalama 40 bin lira geliyor. Ortalama yıllık 400-500 bin lira gelir geliyor. Personel ve giderler de var. Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan ile konuştuk, Lavuar Alanı'nın 26 Şubat 2021 tarihinde buranın ihalesi olacağını söyledi. Muhtemelen Mart ayından sonra otopark gelirimiz de olmayacak"