2017-2018 futbol sezonunun tamamlanması ile birlikte Zonguldakspor'da futbolcuların kulüpten maç başı, transfer ve maç primleri ile ilgili alacaklarının kalması yönetimi karar kara düşündürüyor. Çaresiz kalan Zonguldakspor yönetimine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı sahip çıkarak Zonguldaksporlu futbolcuların alacaklarının ödenebilmesi için Polisevinde dayanışma gecesi düzenlendi. Çınar ve Turanlı'nın birlikte düzenledikleri dayanışma gecesine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan, Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, TSO Başkanı Metin Demir, ilçe ve belde belediye başkanları, kaymakamlar, işadamları katıldı.

CANER: "DÜŞERSEK BİR DAHA ÇIKAMAYIZ"

Açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Süleyman Caner, "Kulübü BAL Liginden 3.Lige daha sonra play off oynadıktan sonra 2.Lige ardından da 2 sezondur da 2.Lig gibi ağır bir ligde mücadele ediyoruz. Diğer rakiplerimizin trilyonlar harcadığı bu ligde sabit gelirimiz olmamasına rağmen kentimizde görev yapan Valilerimizin Zonguldakspor'a el atması ve bu takımın 2.Ligde kalması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için sayın Valimiz Ahmet Çınar'a teşekkür ediyoruz. Şimdi bir sezonu geride bıraktık. Yönetim kurulu arkadaşlarımızdan topladığımız paralar ve otopark dışında bir sabit gelirimiz yok. Ayrıca Spor Toto gelirlerimiz ve Federasyonumuzun bir sezonluk sunduğu 700 bin liralık katkı var. Bunlar 4 taksitle veriliyor. Bunun dışında Zonguldak Kömürspor'un başka gelir kaynağı yok. Eğer 2.Ligde kalıcı olmak istiyorsak, 1.Lige çıkmak istiyorsak muhakkak sabit gelirlere ihtiyacımız var. Bunu da bulamadığımız için siz değerli işadamlarından, belediye başkanlarından yardım için çağrıda bulunmak zorunda kaldık. İnşallah her zaman olduğu gibi yardımlarınızı Zonguldakspor'a esirgemezsiniz. Öncelikle bu sezon bu formamızı giyen çocukların alacakları var. Biran önce onları kapatıp onların için yeni sezonda ne yapabiliriz onu planlayacağız. Zonguldak Kömürspor Zonguldak'ın tek profesyonel takımıdır. Yıllarca Süper Ligde olan takımımızın Amatör Lige BAL Ligine kadar düştü ama oradan buralara kadar getirmek el birliği ile oldu. Yeni kentimizde görev yapmış Valilerimizin desteği ile oldu. Buradan ileri gitmemiz lazım. Geri gidersek bir daha çıkmayız. Elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Zonguldaklılık bilinci bunu gerektiriyor. Biz elimizden ne geliyorsa onu yapıyoruz" dedi.

TURANLI VE ÇINAR KONUŞTU

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner'in ardından İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı İl ve İlçe TSO başkanlarını sahneye davet etti, ardından Belediye Başkanlarına söz verdi. Davetlilere Zonguldakspor konusundaki hassasiyetini dile getiren Turanlı, kulüp için destek istedi.

Daha sonra ise mikrafonu alan Vali Ahmet Çınar herkesin maddi imkanları ölçüsünde Zonguldakspor'a yapılacak destek için belediyelere, TSO'lara ve iş adamlarına belli bir miktar göndereceklerini ve bu miktarın da 3 taksitle ödeneceğini söyleyerek şimdiden destekleri için herkese teşekkür etti.

AHMET METİN TURANLI'DAN ANLAMLI KONUŞMA

Davetlilere hitaben konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, "Zonguldak'ta yaklaşık 1 buçuk yıldır Emniyet Müdürü olarak, sizlere ve sizlerin çocuklarına bu şehrin evlatlarına hizmet etmeye çalışıyorum. Burada asa işlik bir durum yok. Bu şehirde huzur içerisinde çok az personelle görev yapıyoruz. Bu şehirde kaftanlarında arkasında oyuncuları motive eden sessiz sakin bir halk adamı olarak sizlerden aldığım cesaretle duyurmaya çalışıyorum. Siz vatan Per ver bir şehirsiniz. Cumhuriyetin ilk şehrisiniz. Ekmek yiyenler, işadamları, siyasetçileri bu şehre hizmet etmeye çalışan insanlarsınız. Buradan devlete halel gelecek bir ses, bir söz, ya da kötü bir tabir, kötü bir yüz fair play karşıtı bir yaklaşım olsun istemedik. Birikimlerim yaşadıklarım geçmişim itibariyle ben bundan utanç duyardım. Beni mahcup etmediğiniz için özellikle Zeki seni görüyorum formandan tanıyorum ve saz arkadaşlarından teşekkür ediyorum. Delikanlı gibi sözünüzde durdunuz sayın Valim sizi adam yerine koydu sizi güvendi durduğunuz yerde durdunuz aslında oynanmayacak aslında maç yapılmayacak hukukende sıkıntı bir konuda risk alarak sayın Valimin önderliğinde bu şehirde maçları oynattık. Ceza alınmadı. Birçok ceza hoşgörü içerisinde huzur anlamında tolere edildi.

Bu şehirde devam edebilmemiz için tek nefes borumuz Zonguldakspor. Zonguldakspor'un bir şekilde Süleyman Başkanımızın söylediği gibi finansa edilmesi şart. Bunu tek tek sizleri rencide etmeden, sizin olmadığını zamanda önünüze çıkarak sıkıntılı olduğumuz süreçte sizi rahatsız ederek talep etmektense sayın Valimin önderliğinde toplu bir şekilde burada toplamak istedik. Bizler sizlerden alacağımız desteklerle bu şehrin çocuklarına, bu şehre hizmet etmiş futbol oynamış çocukların borçlarını kapatarak ramazanda helalleşerek girmek istiyoruz. Bu borçların kapatılması için yüklü bir meblağ gerek. Sizlerin gönünüze sığınarak ne kadar ekmek o kadar köfte. Ne kadar katkı o kadar transfer. O kadar takım o kadar lig. Bunun hesabını kitabını sizler yapacaksınız. Sene içerisinde sizlerin vermiş olduğunu sözler var. Bu çocuklar bizim. Ben ruhunuzu biliyorum. Zonguldakspor bizim. Borcuda bizim her şeyi bizim. Şimdi sizleri borcunuzu ödemeye davet ediyorum''şeklinde konuştu.

ÇINAR: "ZONGULDAKSPOR BİZİM, SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM"

Göreve geldiği günden itibaren Zonguldakspor'un en büyük destekçisi olan Vali Ahmet Çınar gecedeki konuşmasında ''Bazen burada yüksek rakamlar verilir. Sonra imkanlar şartlar Zor olabilir. Vazgeçmeler kırıcı olabilir. Zonguldakspor şehrimizin takımı. Bir hafızası var. Bir geçmişi var. Takımlar şehrin bilincini geliştirir. Birlikteliği dinamik kılar. Gençlerimizin için insanlarımız için bir rahatlama sağlar. Çok fanatik olmamakla. İnsanlar maça gitmek ister. Ne yönüyle bakarsanız bu güzel şeydir. Futbol bütün dünya da toplumu sürükleyen bir spor dalıdır. Türkiye'de de şehrimizde de böyledir. Dolayısıyla Zonguldakspor'a bizim sahip çıkmamız şart. Biz bu şehre hizmet ediyoruz bu şehirde yaşıyoruz bu şehrin her sektöründe öncü benim. Bu şehirde sorumluluklar yükümlülükler var. Dolayısıyla bu şehri yükümlülüğü almamız lazım. Abdurrahman gibi prensipli 'ben bunu doğru bulmuyorum' diye açık açık söylüyor. Kendince izahları da var. Olabilir. Ona biz saygı duyarız. Onun bir çok farklı alanlarda bu şehrin hizmetlerine katkılar sağladığını biliyoruz''dedi.

ZONGULDAKSPOR'A DESTEKLER 3 TAKSİTLE ÖDENECEK

Vali Çınar, ''Belediyelerimize, TSO ve iş adamlarına biz bir rakam göndereceğiz. Bunlar anlaşılan rakamlar olacak. Belde belediyelerimiz dahil. Bunu biz 3 taksit yapacağız. Tarihler koyacağız. Bu rakamları 3 taksitle isteyeceğiz. Ticaret Sanayi Odaları Başkanları kendi sanayi bölgelerini gezmekle her bir işadamlarımıza esnafımızı ulaşacaklar. Sizde bunu 3 taksitle ödeyin diyeceğiz. Bu şekilde daha doğru olacağını düşünüyorum. İlk rakam oluşması gerekiyor. Takımın bir borç hali var. Biz bütün işadamlarımıza ulaşacağız. Onları ne istediğimizi söyleyeceğiz. Bu şehrin meselesi için istiyor. Kimse bu parayı cebine atmayacak. Bunu herkesin ilgi duyması gerek. Kim veriyor kim vermiyor bakacağız. Bakacağız da ne yapacağız bir şey yapmayacağız. Kim bu şehirin meselesine destek veriyor? kim vermiyor? bu sadece gönül meselesidir. Bunun kimse zararını görmeyecek. Biz sadece göreceğiz. Herkese ticaretli faaliyetler diliyoruz. İnşallah daha çok zengin olursunuz. Destek veren herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi