TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Zonguldakspor'un geçtiğimiz hafta sahasında oynadığı Sancaktepe maçında taraftarın neden olduğu kötü ve çirkin tezahurat nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti.
Öte yandan Zonguldakspor Teknik Direktörü Serkan Afacan da maçın hakemi tarafından devre arasında kırmızı kartla tribüne gönderilmişti.
PFDK bugün yaptığı toplantısında hakem ve gözlemci raporlarını inceleyerek cezaları açıkladı.
İŞTE ZONGULDAKSPOR VE SERKAN AFACAN'IN ALDIĞI CEZALAR
"ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş.'nin, 09.02.2020 tarihinde oynanan ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş.-SANCAKTEPE FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 12.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 6.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. antrenörü SERKAN AFACAN'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 3.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verildi"