Zonguldakspor, 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden rakibi Fethiyespor'dan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Ensar Enes Baykan ile ilgileniyor. Ensar sezon öncesi de Zonguldakspor'un gündemine gelmişti. Yönetim tarafından transfer edilmesi gündemde olan Ensar orta sahanın etkili ismilerinden.

Futbol altyapısını Almanya'da alan 26 yaşındaki gurbetçi oyuncu, 2010-2011 sezonunda Almanya 2'nci Bundesliga'da mücadele edenArminia Bielefeld'de forma giydi. Ardından Almanya'nın köklü ve başarılı ekibi Borussia Dortmund'a transfer olan ve sarı-siyahlı takımın Dortmund-2 takımında oynayan Ensar Enes, Türkiye kariyerine 2013 yılında başladı.

2013 yılında yurt dışı transferini gerçekleştiren Ensar, o dönem 2'nci Lig'de mücadele eden Dardanelspor'a transfer oldu. 3 yıl Çanakkale ekibinde forma giydikten sonra Şanlıurfaspor'a transfer olan Ensar, ardından Sarıyespor forması giydi. Fethiyespor'da görev alan orta saha oyuncusu, geçtiğimiz sezon Ege ekibinde 22 maçta forma giyerken, bu sezonun ilk yarısı itibariyle sadece 5 maçta görev aldı.

Gurbetçi futbolcu, Türk Milli takım adına ay-yıldızlı formayı 8 kez giydi. U16 ile başlayan milli takım kariyerinde U17 ve U18 takımının formalarını giydi.

ENSAR'IN KARİYERİ

Türkiye Kupası: 8 Maç/ 3 gol

TFF 3'üncü Lig: 45 Maç/ 7 gol

TFF 2'nci Lig: 77 Maç/ 10 gol

Özel Maçlar: 5 Maç

Dünya Şampiyonası: 3 Maç

ve U18 takımının formalarını giydi.

Editör: Pusula Gazetesi