TFF 2. Lig Beyaz Grup'da Zonguldakspor ligde inişli çıkışlı grafiğini galibiyet serisine dönüştürmek istiyor. Sezona zor şartlarda başlayan ve transfer yasağı bulunan kırmızı-lacivertli ekipte yönetim zorlukları aşarak kurduğu mütevazi kadro ile ligde play-off mücadelesi veren takım haline geldi. Muhteşem taraftarının da desteğini arkasına alan Zonguldakspor 5 maçlık kazanamama periyodunu geçtiğimiz hafta sahasında taraftarının önünde Başkent Akademi'yi 3-0 yenerek sonlanmıştır ve moral bulmuştu.

Tarsus İdmanyurdu ile deplasmanda oynayacak olan Zonguldakspor hafta başından itibaren başladığı idmanları tamamlayarak kentten ayrıldı.

Zonguldaklı teknik adam Ergün Penbe'nin çalıştırdığı Tarsus İdmanyurdu ile 16'şar puana sahip olan kırmızı-lacivertli ekip rakibini yenerek play-off yolunda önemli bir adım atmak istiyor.

Bu zorlu maç öncesinde Zonguldakspor 22 puanla 6'ncı sırada bulunurken rakip Tarsus İdmanyurdu da aynı puana sahip, averajla 7'ncı sırada bulunuyor. Zonguldakspor 15 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alırken rakip kaleleri 19 kez havalandırıp, kalesinde 13 gol gördü. Tarsus İdmanyurdu ise 15 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 galibiyetle Zonguldakspor ile aynı şartlara sahip. Tarsus bu maçlarda 16 gol atarken, kalesinde ise 19 gol gördü.

Editör: Pusula Gazetesi