TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Zonguldakspor sezon öncesi belirlediği hedef ile sezonu bitirdiği yer arasında tutarsızlık yaşadı. Lig öncesinde mevcut iskelet kadrosunu koruyup üzerine iyi transferler yapan Zonguldakspor'da başta yönetim, ardından teknik heyet şampiyon kadroyu kurduklarını ve hedefin 1. Lig olduğunu belirtmişti.

2018-2019 futbol sezonu tamamlandı, 34 haftalık maç periyodu geride kaldı. Ancak tabloya bakıldığında Zonguldakspor hedeflediği şampiyonluğun uzağında ligi 42 puanla 11'nci sırada tamamladığı gözlendi.

Elmas önce şampiyonluğu, ardından play-off umutlarını kaybetti. Bir ara 'küme düşermişim' endişesi de yaşayan Zonguldakspor bu krizden de erken kurtuldu. Ligin son 5-6 haftasını rahat geçiren Zonguldakspor'da son haftaya gelene kadar yaklaşık 10-11 futbolcu yönetim ve teknik heyetten izin alarak memleketlerine gitti, takımdan ayrıldı. Ligin son 3-4 haftasında sahaya tamamen genç ağırlıklı kadro ile çıkan özellikle deplasmanlarda rakiplerine farklı skorlarla yenildi. Ligin son maçında da Etimesgut Belediyespor'a 4-0 mağlup oldu.

TAKIM TAMAMEN DAĞILDI
Zonguldakspor'da bir çok futbolu lig bitmeden takımdan ayrılmış, tatillerine başlamıştı. Son oynanan Etimesgut maçından sonra da takımdaki diğer futbolcular ayrılınca takım tamamen dağılmış oldu.

Bu sezon yaklaşık 10 futbolcunun sözleşmesi bitti, bir çok futbolcunun 1'er yıllık sözleşmesi kaldı. Yönetimin gelecek sezon nasıl bir hedef belirleyeceği ise merak konusu. Teknik Direktör Cahit Terzi ile gelecek sezon takımın başında olmayacağını daha önce açıklamıştı. Bakalım zaman neleri gösterecek...

Editör: Pusula Gazetesi