TFF 2. Lig'de mücadele eden Zonguldakspor'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Son 5 senede amatör ligden 2'nci lige kadar yükselen, ancak yaşadığı maddi manevi krizlere rağmen 1'nci lige çıkma başarısı gösteremeyen Zonguldakspor son iki sezondur şampiyonluk hedefinden tamamen uzak kaldı.

Zonguldakspor yönetiminin bugüne kadar takıma destek ve sponsor arayışları karşılıksız kaldı, yönetim kendi yağı ile kavrularak takımda çarkı döndürmeye çalıştı. Ancak yeni sezon öncesinde yönetim bugüne kadar yaşamadığı maddi krizi yaşamaya başladı. Son 2 sezondur Okan Eken satıldı, Onur Eriş satıldı, kaynaklar yaratıldı. Ancak bu kaynaklar da bitince futbolcuların alacakları dahi ödenemedi.

SON GÜNLERDE FLAŞ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Zonguldakspor yönetimi daha önce de gündeme gelen "Eren Enerji Zonguldakspor'a talip" söylemleri gerçeğe dönüşüyor. Eren Enerji yetkilileri ile Zonguldakspor yönetim kurulunun bir araya geldiği ve konuyu ciddi ciddi görüştüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Zonguldakspor'un Eren Enerji'ye devredileceği ve kulübün maddi manevi büyük bir rahatlama yaşacağını öğrenildi. Tarafların bayram tatilinde de bu konu üzerinde görüş alışverişinde bulunduğu ve şartların masaya yatırıldığı iddia edildi.

Bir başka alternatif ise Eren Enerji'nin Zonguldakspor'a ana sponsor olacağı "Ener Enerji Zonguldak Kömürspor" olarak lige katılma olasılığı da söz konusu.

Taraftar bayram sonrasında son kez bir araya gelerek son detayları görüşecek, ardından kongre gerçekleştirilecek.

Editör: Pusula Gazetesi