TFF 2. Lig Beyaz Grup'da mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor deplasmanda 1922 Konyaspor ile karşılaştı. Geçtiğimiz sezonlarda rakibine karşı şansı tutmayan kırmızı-lacivertli ekip sahaya şanssızlığını kırmak ve play-off yolunda önemli engeli daha geride bırakmak amacıyla sahaya çıktı. Bu kritik maç öncesinde Zonguldakspor haftaya 18 puanla 6'ncı sırada girerken, rakip 1922 Konyaspor ise 9 puanla 16'ncı sırada girmişti.

Temsilcimiz Zonguldakspor maça rakibi karşısında cesaretli başladı ve rakibinin üzerine giderek gol aradı. Maçın 43'ncü dakikasında Zonguldakspor'un orta saha oyuncusu İsmail Güven, Zonguldakspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu dakikada Zonguldakspor'un kullandığı korner atışını Konya defansı ceza sahası dışında uzaklaştırdı. Gelen topa şık vuruş yapan İsmail mükemmek gol atarak takımının devreyi 1-0 önde tamamlamasını sağladı.

BERABERLİK GOLÜNE ENGEL OLAMADIK
Zonguldakspor ikinci yarıda skoru korumak ve artırmak için çıkmasına rağmen maçın 52'nci dakakasında rakip 1922 Konyaspor'un golü geldi. Bu dakikada Recep Metin attığı golle takımına beraberliği getirdi. 90'ncı dakikada Zonguldakspor önemli bir atağı değerlendiremedi ve maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 tamamlandı.

Zonguldakspor bu beraberlikle puanını 19'a çıkartarak 7'ncı sıraya gelilerken, 1922 Konyaspor ise 10 puanla 16'ncı sırada küme düşme potasında kendine yer buldu.

SİNAN 4-5 POZİSYON KURTARDI
Zonguldakspor'un tecrübeli futbolcusu Sinan Ören maç boyunca en az 4-5 pozisyon kurtararak kalesinde devreşirken, gol atmasına rağmen İsmail ve özellikle Hakan Çevik beklenenin altında performans sergiledi.

STAT: Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı

HAKEMLER: Serkan Önsal xx, Suat Güz xx, Mehmet Akıncık xx

1922 KONYASPOR: İsmet xx, Seydi xx, Anıl x, Ahmet x, Yılmaz x (Dk.46 İbrahim x) Adem Eren xx, Ekrem xx, Recep xx, (Dk.73 Samet x) Alpay xx, Muhammet xx, (Dk.58 Güray x ) Celal x.

ZONGULDAKSPOR: Sinan Ören xxx, Hakan Çevik x, Ramazan Işık xx, İsmail Güven xx, Metin Yüksel x (Dk.65 Muammer Sarıkaya x) Onurcan Güler xx, Berkan Akdeniz xx Mehmet Gürkan Öztürk x (Dk.84 Mhammet Özvardar x) Görkem Güven x (Dk.74 Yiğit Gökoğlan x)

GOLLER Dk.43 İsmail Güven (Zonguldakspor) Dk.52 Recep (1922 Konyaspor)

Editör: Pusula Gazetesi