TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor sahasında oynadığı Gümüşhane maçında şoka uğradı. Son olarak sahsında Şanlıurfaspor'u 2-0 yendikten sonra ne iç sahada, ne de deplasmanda galibiyet yüzü göremeyen Zonguldakspor 4 haftadır galibiyete hasret kaldı. Elmas bu süreçte Sarıyer ile 2-2 berabere kaldı, Samsun'a 2-0 yenildi, 1922 Konya ile 1-1 berabere kaldı, Gümüşhanespor'a da 1-0 yenildi.

ROTASYON HEZİMET GETİRDİ

Sezon başından bu yana takımın değişmezleri arasında yer alan sol bek Cenk Doğan ve sağ bek Ramazan Işık'ı keserek yerlerine Lider Koç ve Atakan Ekiz'i oynatan Teknik Direktör Serkan Afacan'ı radikal kararı hezimet getirdi. 0-0 devam eden maçın 86'ncı dakikasında sol bek Atakan'ı oyundan alıp yerine yine bir sol bek Ramazan Işık'ı koyan Afacan yine taraftarı şaşırttı.

90 DAKİKA NET POZİSYON BULAMADIK

Zonguldakspor, Gümüşhanespor karşısında 90 dakika boyunca net pozisyon bulamadan maçı tamamladı. İlk yarı orta saha mücadelesi şeklinde geçmesine rağmen Zonguldakspor'un oyun üstünlüğü görünmesine karşın maçın ikinci yarısında Güşhanespor daha etkili ataklar yaptı, Zonguldakspor'a pozisyon vermedi. Kırmızı-lacivertli temsilcimiz oyundan düştü.

FORVET'İ 3'LEDİ YİNE OLMADI
Maça forvet Gürkan Öztürk ile başlayan Teknik direktör Serkan Afacan, 80'nci dakikada ikinci forvet Tezcan Gökmen'i oyuna aldı, stoper Hakan Çevik'i de üçüncü forvet olarak ileriye gönderdi. Ancak bu da çözüm olmayınca Zonguldakspor 90'ncı dakikada yıkıldı.

TARAFTAR SONUNDA PATLADI

Sezon başından buyana takımına destek veren Zonguldakspor'un cefkar taraftarı sonunda patladı. Kötü futbolun yanı sıra takımın Gümüşhanespor karşısında net pozisyona dahi girememesinin yanı sıra takım disiplininin olmaması, üst üste alınan kötü sonuç ve son olarak Gümüşhane yenilgisi taraftarın patlamasına neden oldu. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte soyunma odasına giden Zonguldaksporlu futbolcuları ilk kez yuhalayan taraftar, Gümüşhanespor ve Fatih Akyel'i ise alkışladı.

GOL ESNASINDA GÜRKAN VE SERHAT 4.HAKEME İTİRAZDAYDI

Zonguldakspor'un 90'ncı dakikada gol yediği pozisyonda kırmızı-lacivertli takımın iki golcüsü Gürkan Öztürk ve Serhat Baştan rakibi kovalamaları gerekirken, 4'ncü hakeme bir önceki pozisyon için itiraza gitti. Gürkan ve Serhat'ın takip etmesi gereken Gümaşhanespor'un stoperi ceza sahası dışında vurduğu sert şutla Zonguldakspor ağlarını havalandırdı. Golün artındani se Teknik Direktör Serkan Afacan iki futbolcuya rakip oyuncuları takip etmedikleri için büyük tepki gösterdi. Bu da takım disiplinsizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

HER HAFTA ERİYORUZ
Zonguldakspor, Gümüşhanespor yenilgisiyle birlekte 19 puanda kalırken 8'nci sıraya geriledik, alttan gelen takımlar ise puan olarak Zonguldakspor'u yakladı.

Editör: Pusula Gazetesi