TFF 2. Ligde mücadele eden Zonguldakspor'da uzun süren sessizlik sona eriyor. Kırmızı-lacivertli yönetim dış transferde ilk imzayı attırıyor. Antalyaspor'un 20 yaşındaki oyuncusu Tolga Aktekin imza atmak için Zonguldak'a geldi. Genel Kaptan Hakan Hürfikir ile ön görüşme yapan genç futbolcu Zonguldak Capeti Merkez Atölyesispor alt yapısından yetişti. 2012 yılında Zonguldakspor alt yapısına transfer olan Tolga 4 yıl kırmızı-lacivertli ekibin alt yapıda formasını giydikten sonra 2016 yılında Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'a transfer oldu. Antalyaspor'da U19 ve U21 takımlarında kendisini ispatlayan Tolga Aktekin geçtiğimiz sezon ise A takıma yükselerek dünyaca ünlü Eto ile yan yana hazırlık maçlarında oynama fırsatı buldu, golleri ve asistleri ile dikkat çekti.

ÇARŞAMBA İMZA ATMASI BEKLENİYOR
20 yaşındaki genç futbolcu Tolga Aktekin Zonguldak'a geldi. Tolga Çarşamba günü yönetimle masaya oturarak resmi imza atması bekleniyor. Geleceği dönük, Onur Eriş ve Okan Eken gibi yatırım olarak düşünülen Tolga'nın bu 1-2 yıl içinde patlama yapması bekleniyor.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK

Tolga "Zonguldakspor'a imza atmak hayalimdi. Herkes ister memleketinin formasını giymek. Antalya'da oynadım 2 sene baya bir zorluk çektim. Ama Antalya'nın bana iyi geldiğini düşünüyorum. Çarşamba günü Zonguldakspor'a imza atarak daha başarılı yerlere geleceğime inanıyorum. Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim''dedi.

"ETO'DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"

A takımda Eto ile hazırlık maçlarında yan yana oynama fırsatı bulduğunu belirten Tolga "Antalyaspor'da bu sezon 7 tane golüm var. Sağ sol açık oynadım. 8 tane asist yaptım. Güzel gollerim var. 32 33 tane ilk 11 var. Antalya'da Rıza Çalımbay hocayla hazırlık maçlarına çıktım. Güzel bir sezon geçirdim. Dünyaca ünlü futbolcu Etoy'la tanışma fırsatı buldum. Onunla birlikte antrenmanlara çıktım. Ondan da bir şeyler öğrendim. İnşallah bunları Zonguldakspor'da kullanmak istiyorum. İnşallah kendimi kısa sürede gösterme imkanım olur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi