TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan Zonguldakspor 2019-2020 futbol sezonu çalışmalarına 15 Temmuz tarihinde başlamayı planlamıştı. Ancak yaşanan maddi manevi kriz nedeniyle futbolcu transfer edemeyen, aksine mevcut kadrosu darma dağın olan Zonguldakspor'da şu an da mevcut 4 futbolcu bulunurken, dış transferde Keçeörengücü'nün Kaptanı Hakan Çevik'e ön protokol imzalattırılmıştı.

Henüz resmi imza atamayan, prensip anlaşmasına varılan Teknik Direktör Serkan Afacan'ın raporu doğrultusunda iç ve dış transfer çalışmalarını sürdüren Zonguldakspor'da daha önce planlanan 15 Temmuz topbaşı tarihi, 22 Temmuz Pazartesi gününe ertelenmişti.

Yapılan hesap ve planlara göre Zonguldakspor 22 Temmuz Pazartesi günü topbaşı yapacak. Kulüp Binası'nda 14.30'da toplanmayı planlayan kırmızı-lacivertli ekip daha sonra Bakacakkarı 100.Yıl Tesisleri'nde kampa girmeyi planlıyor. Ancak kampta kaç futbolcunun yer alacağı, çalışmaların Pazartesi başlayıp başlamayacağı ise büyük merak konusu.

100.YIL KAMPI 10 GÜN PLANLANIYOR
Zonguldakspor ilk etap kampı için gitmeyi planladığı Bakacakkadı 100. Yıl Tesisleri'nde 10 gün kamp yapmayı planlayor. Burada yapacağı kamp esnasında kırmızı-lacivertli ekip Devrek ve Çaycuma Statlarını kullanmayı düşünüyor. Zonguldakspor 2. Etap kamp için ise Bolu'ya gidecek.

100.Yıl kamp programı içerisinde Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden temsilcilerimiz Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor ile de hazırlık maçı yapılması planlar arasında.

YENİ TRANSFERLER KAMPA DAHİL OLACAK

Zonguldakspor'da Teknik Direktör Serkan Afacan'ın hafta sonu İstanbul'a giderek 3-4 futbolcu ile görüşmesinin ardından bu transferler henüz netlik kazanmadı. Takıma dahil edilecek futbolcuların 100. Yıl Kampı ve Bolu'da gerçekleştirilecek 2. Etap kamp programına dahil olacaklar.

TRANSFER YASAĞI HENÜZ KALKMADI
Zonguldakspor'a TFF tarafından konulan transfer yasağı için ise yönetim henüz somut bir adım atamadı. Bir taraftan iç ve dış transfer çalışmaları devam ederken, diğer yandan da yönetim sıcak para bularak 450 bina para bulup transfer yasağını kaldırmayı planlıyor. Kentte ise bu konuda hiç bir hareketlilik ve desteğin olmadığı gözlenilor. Eren Enerji'nin geçtiğimiz hafta içinde verdiği 100 bin lira ise transfer yasağının kalkabilmesi için yeterli değil.

Editör: Pusula Gazetesi