2020-2021 futbol sezonunda Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'da mücadele eden ve sezonu 36 maçta topladığı 36 puanla 12'nci sırada tamamlayan Zonguldakspor'da futbolculardan edinilen bilgilere göre 5 futbolcu alacaklarına karşılık kulübe ihtarname çektiği öğrenildi.

Sezon boyunca yaşadığı maddi kriz nedeniyle bazı futbolcuların alacaklarını ödeyen, bazı futbolculara ise ileriki aylar için ödeme sözü veren Zonguldakspor yönetimi 17 Haziran 2021 tarihi itibarıyla bu futbolculara ödeme yapamadı.

5 FUTBOLCU KULÜBE İHTARNAME ÇEKTİ

2020-2021 futbol sezonu dönemine ait alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle kulübe ihtarname çeken futbolcular Aykut Emre Yakut, Serbay Yağız, İhsan Furkan Deniz, Ensar Bayır, Yılmaz Daler alacaklarının kısa sürede ödenmesini istedi.

TRANSFER YASAĞI SORUNU OLMAYACAK

Zonguldakspor yönetimi bu 5 futbolcuya alacaklarını yeni sezon öncesinde ödeyememesi durumunda futbolcuların sözleşmesinde "UÇK-Uyuşmazlık Çözüm Kurulu" maddesi olmaması nedeniyle Zonguldakspor'a TFF'den transfer yasağı gelmeyecek. Futbolcular alacaklarını mahkeme yoluyla tahsile gidecek.

YÖNETİM BORÇLARI KISA SÜREDE ÖDEYECEK
23 veya 30 Haziran tarihinde yapılacak kongrede seçilecek yeni yönetim futbolculara olan borçları kısa sürede ödeyerek futbolcuların mağduriyetini giderme yoluna giderek kulüp ile futbolcu arasındaki ilişkileri zedelemeyecek.

YENİ SEZONDA GÜÇLÜ YÖNETİM, GÜÇLÜ KADRO HEDEFLENİYOR

Zonguldakspor 23 Haziran tarihinde kongre gerçekleştirecek. Çoğunluk sağlanamaması halinde ise kongre 30 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Milletvekilleri, TSO ve rödovans saha sahiplerinin öncülüğünde güçlü bir yönetim oluşturularak 2021-2022 futbol sezonuna daha iddialı girme planlar yapılıyor.