Zonguldak'ta ekmeğe yapılan 50 kuruşluk zam mahkemenin tedbir kararıyla geri çekildi. Ekmek zammının durdurulmasıyla ilgili tedbir kararı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve fırınlara tebliğ edildi. Ekmek bugünden itibaren 1.50 TL'ye satılıyor.

HALK İÇİN BU FİYAT GÜZEL OLDU

Pusulaya konuşan Turgut Sıray, "Bence güzel bir karar oldu. Burada esnaflarıda düşünmek lazım. Ekmeğin fiyatının düşürülmesi halk için güzel oldu" dedi.

İLK DEFA MAHKEME KARARI DEVREYE GİRDİ

Hasan Bostancı'da, "Her sene çeşitli spekülasyonlar oluyordu ama ilk defa mahkeme kararı devreye girdi. İsterim ki ekmek zam bunu geri çeken iradi diğer zamları da bir uygulama yapsın. Şimdi her şeye zam yapıldı burada ekmekçi esnafını da düşünmek lazım onlarda mağdurdur. Aynı duyarlılığın diğer zamlar içinde yapılmasını istiyor yetkilileri de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EKMEK 200 GRAMA GERİ DÖNDÜ

Ekmek satan esnaf Barış Bozyurt'ta, "Ekmek bugün itibarlı 200 grama geri döndü bir 1,50 TL'den satılmaya başlandı. Ekmek fiyatı düşünce alışveriş yapan müşteriler de mutlu oldular. Gün içinde on tane ekmek alan vatandaşlar da var ama tabi 2 TL olması bütçelerini zorladı" dedi.