Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) ,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve STK hizmet biriminin ortaklaşa yapmış olduğu Beyaz Gezi Kültürel Etkinliği 21 Ocak Pazar günün Zonguldaklıların büyük katılımı ile gerçekleştirildi.

İBB ,ilk defa bir Federasyon ile ortak yapılan çalışmada 13 araçla İstanbul'un birçok ilçesinden ZONDEF'e bağlı derneklerden oluşan üyelerin geldiği etkinlikte tam bir kültür turu oldu.

Sabah erken saatlerde İstanbul'un çeşitli ilçelerden çıkan otobüslerin ilk durağı Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı oldu. Otobüslerde mekenlara gelirken yolda verilen bilgilerle gezerken daha bilinçli dolaşma imkanı buldular. Profesyonel rehberler liderliğinde yapılan gezide tüm katılımcılara dolaştıkları yerlerle ilgili detaylı bilgiler aktardılar.

Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcından sonra tüm Zonguldaklılar Miniatürk'e geldiler. Miniatürk'ü dolaştıktan sonra tüm hemşerilerimiz toplu bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye yetkilileri ile öğle yemek yediler. Yemekte Zonguldaklı hemşerimiz Zabıta Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürü Yılmaz Lazoğlu hemşerileriyle beraber oldu.

İBB yetkililerin selamlama konuşmasının ardından Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay duygularını paylaştı. Altay; "Salona baktığımda aklıma Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözü geldi. Bir olalım, iri olalım, diri olalım. Tam da şimdiki durumumuz gibi aslında.2013 yılında kurucu başkanımız Ali Rıza Kiremitçi'nin ve derneklerimizin kıvılcımıyla başlayan yürümemiz birlik ve beraberlikle devam etmektedir. Şunu çok iyi biliyoruz. Gelişmişliğin göstergesi Kültür olduğunu, hoşgörünün ve ilerlemenin yolu kültür olduğunu ve gelecekte bilinçli gençlik yetiştirmenin temelinin kültürümüzün tanımamız olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizler her fırsatta önce kendi yaşadığımız kültürümüzü öğrenerek devam ediyoruz. Salona baktığımda birçok misafirimizin genç olması gelecek için bizlere umut veriyor. Birçok Zonguldaklı değerimiz gibi gelecekte onlarda Zonguldak'ımız, Türkiye'mizin değerlerini en üst seviyelere çıkaracağına eminiz. ZONDEF olarak İstanbul'un dışında kendi memleketimiz Zonguldak'ımızın da kültürel değerlerini öğrenip çevremize yayacağız. Yani Zonguldaklılar olarak ZONDEF olarak yapılacak çok şeyimiz, gidilecek çok yolumuz var. Ben başta İBB Başkanımız Mevlüt Uysal'a,İBB yetkililerimize, ZONDEF yönetim kuruluna ve katılım sağlayan herkse çok teşekkür ederiz. ZONDEF olarak kültürümüz adına bu gibi etkinliklere tüm ekibimizle devam edeceğiz" dedi. Ardından tüm araçlarla Panorama 1453'e gidilerek orada da İstanbul'un Fethini yaşama şansını bulan Zonguldaklı hemşerilerimiz ardından derneklerine geri döndüler.

Editör: Pusula Gazetesi