Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından pandemi sonrası ilk müsabaka Ankara'da 18-19 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenlendi. Ankara'da yapılan Olimpik deneme müsabakalarına ilimizi temsilen Melike Malkoç Doğukan Kilcioğlu ve Miray Aktop katıldı.

3 SPORCU DA BAŞARILI OLDU

110 metre engel müsabakasında yarışan Doğukan Kilcioğlu 18 Temmuz akşamı yapılan finalde en iyi derecesi 14.31 ile birinci olarak müsabakayı tamamladı. Bir yılı aşkın bir süredir sakatlık sorunu yaşayan Melike Malkoç 12.26'lık derecesi ile sezona güzel bir başlangıç yaptı. Miray Aktop ise uzun atlamada 4.87 atlayarak müsabakayı üçüncü olarak tamamladı. Olimpik deneme müsabakaların devamı 25-26 Temmuz tarihlerinde Eskişehir'de yapılacak.

Bu müsabakalar sonucunda kulüpler takımlarını oluşturarak Ağustos ayında yapılacak olan Kulüpler Türkiye Şampiyonası kadrolarını belirlemiş olacaklar.

UTKU DUMAN: "BENİM İÇİN GURUR VERİCİ"

Miray aktop yıldız, Doğukan Kilcioğlu genç, Melike Malkoc Fenerbahce'nin büyük takımlarında yarışıyor. Fenerbahce gibi büyük bir camianın her yaş kategorisinde bir sporcuyla yarışmak antrenör olarak benim için gurur verici. Ayrıca ilimiz için güzel bir tanıtım olduğuna inanıyorum" dedi.