Bir takım etkinlikler için Almanya'da bulunan Zonguldaklı yazar Ahmet Yaşar Akkaya, Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde faaliyet gösteren Avrupa Devrekliler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette, Dernek Başkanı Şahin Tabakoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. Başkan Şahin Tabakoğlu, Zonguldaklı yazarın derneklerini ziyaret etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, kültürlerini yaşatmak için derneğin önemine değindi.

TABAKOĞLU: '' DİLİMİZİ, DİNİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAĞIZ''

Tabakoğlu, Almanya'da dernekçiliğin göründüğü gibi kolay olmadığını ifade ederek, gelecek nesillere iyi şeyler verebilmek için dernek olarak ciddi çalışmalar içine girdiklerini belirtti.

Tabakoğlu, ''Öncelikle değerli yazarımıza teşekkür ediyoruz. Dernekler bu tür faaliyetleri desteklemeli. Geleceğimiz olan çocuklarımıza dilimizi, dinimizi ve kültürümüzü en iyi şekilde öğretmeliyiz. Biz, bunları en iyi şekilde yaşatacağız. Bunun için varız. Bu, aileden, okuldan ve derneklerden başlıyor. Dernekçilik göründüğü gibi kolay değil. Eğer biz çocuklarımıza gerek ilgiyi veremezsek, dernekleri yönetecek insan bulamayız. Kültür ve eğitim anlamında çevremizdeki dernekler ile birlikte çalışacağız '' dedi.

AKKAYA: ''HAYALİMİZ, İSTANBUL'DA KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ KURMAK''

Zonguldaklı yazar Ahmet Yaşar Akkaya da, İstanbul'dan selam getirdiğini ve Türkiye'deki Zonguldak derneklerinin, yurt dışındaki vatandaşlar için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Akkaya, ''İstanbul'da Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) var. Büyük bir federasyon... Yalnız, sadece bu yetmiyor. Şehrimizi tanıtmak adına bir de Karaelmas Platformu kurduk. Bu platform sayesinde, şehrimizi daha da iyi tanıtacağız. Kültürel ve ekonomik anlamda çalışmalar yürütüyoruz. Avrupa Birliği (AB) destekli projeler hazırlıyoruz. Bu noktada, yurt dışında da bu projeleri hayata geçirebiliriz. Burada da platformun bir temsilciliği olmasını istiyoruz. İlimizde çok şeyler eksik. Tanıtım eksik. Karaelmas Platformu olarak İstanbul'da neden bir Karaelmas Üniversitesi olmasın. Bu bir hayal değil. Çok şeyler başardık, bunu da başarabiliriz. Almanya'da çok sayıda Zonguldaklı yaşıyor, bunu iyi değerlendirmemiz lazım '' dedi.

TIĞ: ''DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKILMALI''

Devrek Bölge Haber Gazetesi Almanya Temsilcisi Oktay Tığ ise, kültürlerin Almanya'da yaşatılmasının önemine değinerek, Zonguldak bölgesinde yetişen değerlerin yurt dışında da etkinliklere katılmasının faydalı olacağını ifade etti. Tığ, Devrekli Gazeteci Yazar-Şair İbrahim Tığ'ın Almanya'da bu tür etkinliklere katılabileceğini vurguladı.

ÖNEMLİ ESERLERE İMZA ATTI

Zonguldaklı yazar Ahmet Yaşar Akkaya, önemli eserle imza attı. Türkiye Cumhuriyeti döneminde Menderes, azınlıklar ve darbeler üzerine yaptığı çalışmalarla, birçok ulusal kanal, gazete ve dergilerde yakın tarih üzerine röportaj ve yazıları yayınlandı. En son TRT-1'de "Reis-i Cumhur Celal Bayar" isimli belgesel çalışmasında yer aldı.

Editör: Pusula Gazetesi