Geçtiğimiz yıl Emily Mahringer ile Danimarka'da dünya evine giren oyuncu Gürgen Öz, baba oldu. Peki, Gürgen Öz kimdir? Gürgen Öz'ün eşi kimdir?

Danimarkalı Emily Mahringer ile 2018 yılının Ağustos ayında evlenen Gürgen Öz, baba olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, Gürgen Öz kimdir? Gürgen Öz nereli?

GÜRGEN ÖZ KİMDİR?

Başarılı oyuncu, 10 Mayıs 1978'de Zonguldak'ta dünyaya geldi. Ortaokul ve lise eğitimini TED Zonguldak Koleji'nde okudu. İstanbul Üniversitesi'nde Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde eğitim gördüğü sırada Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü, oyunculuk ana sanat dalını kazanarak, 2001 yılında mezun oldu. Ardından aynı bölümde tiyatro rejisi mastırına başladı, konservatuvarda iki yıl asistan hocalık yaptı. Aynı zamanda okul arkadaşlarının tiyatro grubuyla yurt dışında çeşitli festivallere katıldı.

MÜŞFİK KENTER'İN OYUNUNDA BAŞROLDE YER ALDI

Öz'ün, konservatuar yıllarında yazdığı "Alman Satrancı" adlı oyunu kısa film haline getirildi. Okul döneminde ve sonrasında "Bakırköy Belediye Tiyatroları" ve "Devlet Tiyatroları"nda görev aldı. BBT'de, Yaşar Kemal'in yazdığı, Müşfik Kenter'in yönettiği, görev aldığı son oyun "Teneke"de başrolde yer aldı. Çeşitli dizilerde ufak roller aldıktan sonra televizyon kariyerine başladı. Okan Bayülgen'le çalışmaya başladı ve tez aşamasında yüksek lisans eğitimini yarım bırakmak durumunda kaldı. Bir yıl sonra "Bakırköy Belediye Tiyatroları"ndaki görevinden ayrıldı. Semiha Berksoy Opera Vakfı, Tiyatro Stüdyosu'nda doğaçlama dersleri veriyor.

MAKİNE PROGRAMIYLA TANINDI

Gürgen Öz, 2007 yazında sona eren, Okan Bayülgen'in 'Makine' programında birçok tipleme yaparak, popülerliği elde etti. Avrupa Yakası dizisinde cesur karakterini canlandırdı. En büyük çıkışını ise "Aşk Oyunu" dizisiyle yaptı. 2009 yılından beri Yitik Ülke Yayınevi'nden çıkan "Bozcaada Öyküleri", "Olimpos Öyküleri" ve "80'lerde Çocuk Olmak" adlı kitaplarda öykü ve yazıları yayımlanıyor. 2010 yılında "Sakarya Fırat" adlı dizide kısa süreliğine eyer aldı.

Editör: Pusula Gazetesi