Zonguldaklı futbol antrenörü Ulaş Oktay İstanbul'da tarih yazıyor. Oktay 4 yılda 2 İstanbul takımını Amatör Süper Lig'de şampiyon yaparak Bölgesel Amatör Lige çıkararak büyük bir başarıya imza attı.

Zonguldak Ereğli doğumlu olan 35 yaşındaki genç antrenör Ulaş Oktay futbola Erdemirspor alt yapısında başladı. 19 yaşında Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nü kazanan Oktay Üniversiteyi başarıyla bitirdikten sonra İstanbul'a yerleşip futbol antrenörlüğüne başladı. Genç yaşında başarılara imza atan Zonguldaklı Genç antrenör Ulaş Oktay 2015 yılında Bayrampaşa Tunaspor'u İstanbul Süper Amatör Ligde şampiyon yaparak Bölgesel Amatör Lige çıkardı. Bu başarısının ardından Altıntepsispor ve Nişantaşıspor takımlarını çalıştırdı.

ARNAVUTKÖY BELEDİYESPOR'A ŞAMPİYONLUK YAŞATTI

2018-2019 futbol sezonunda ise İstanbul Amatör Süper Lig ekibi Arnavutköy Belediyespor'u çalıştırdı. Bütün bir sezon boyunca kurduğu ekiple rakiplerini tek tek dize getiren Ulaş Oktay önce grup şampiyonu oldu, ardından 8 takım arasında da hedefine ulaşarak Arnavutköy Belediyespor'u Bölgesel Amatör Lige çıkardı.

TEKLİFLER VAR, ÖNCELİK ARNAVUTKÖY

Zonguldaklı antrenör Ulaş Oktay'ın bu genç yaşta güçlü takımlar arasından sıyrılıp son 4 sezonda Bayrampaşa Tunaspor ve Arnavutköy Belediyespor'u şampiyon yaparak BAL'a taşıması tüm dikkatleri üzerine çekti.

Oktay'ın önceliği 2019-2020 sezonunda da şampiyon yaptığı Arnavutköy Belediyespor ile Bölgesel Amatör Ligde devam etmek. Ancak Oktay'ın gelen teklifler karşısında ne gibi karar vereceği ise önümüzdeki günlerde kesinlik kazanacak. Zonguldak'ın gururu olan genç teknik adam Ulaş Oktay'ın kendisi için en sağlıklı kararı vermesi bekleniyor.

ZONGULDAK TAKIMLARI İÇİN NE DEDİ?
İstanbul'a yerleşen ve kendisine İstanbul'da düzen kuran Ulaş Oktay Zonguldak takımlarını düşünüp düşünmediği konusundaki soruya ise "Nasip, zaman ne gösterir bilemeyiz. Her şeyin hayırlısı. Zonguldak benim memleketim" diyerek açık kapı bıraktı.

Editör: Pusula Gazetesi