TRT Spor'un düzenlediği ödüllü " Sen Anlat" spikerlik yarışmasına Zonguldak'ın Ereğlili spiker Yusuf Zobar damga vurdu. Erdoğan Arıkan'ın sunduğu ve jürisinde ünlü spikerler Tansu Polatkan, Melih Gümüşbıcak, Kerem Öncel, Güven Göktaş, Serkan Yetkin, Okay Karacan, Hünkar Mutlu ve Onur Şahin ile yorumcu Alp Pehlivan'ın olduğu yarışmaya katılan Zobar, en yakın rakibine 32 puan fark atarak 64 puanla gecenin finalisti oldu.
Yarışmada bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid- PSG maçını anlatan Zobar, gecenin şampiyonu olmasının ardındanda gecenin birincisi olarak 5 Mayıs 2016'da Çanakkale de oynanan Zonguldak Kömürspor- Kızılcabölük 2. Lige Yükselme Play-Off finalini yeniden yaşattı.
Bu başarısı ile yarışmanın finaline adını yazdıran 3'üncü finalist olan Zobar, önümüzdeki günlerde daha sonra belli olacak diğer 8, toplam 11 finalist arasında şampiyonluk için yarışacak.
Yusuf Zobar, yaptığı açıklamada, Erdoğan Arıkan'ın sunduğu TRT Spor "Sen Anlat" yarışmasında haftanın 1'incisi olarak finale kaldım. Artık final için rakipleri bekleme zamanı. Güzel düşünceleri ve puanları için jüri üyeleri Tansu Polatkan, Melih Gümüşbıcak, Güven Göktaş, Serkan Yetkin, Okay Karacan, Hünkar Mutlu, Onur Şahin ve Alp Pehlivan'a sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.