Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen 6'ıncı Olağan Genel Kurulu'nda Sağlık Sen'in yeni Genel Başkan'ı Zonguldaklı Semih Durmuş oldu.

Devrilmez gözüyle bakılan Metin Memiş farklı bir şekilde seçimi kaybederek koltuğunu yenilikçi grubun temsilcisi ve Sağlık Sen Genel başkan Yardımcısı olan Semih Durmuş'a büyük bir farkla kaybederek teslim etti.

2005-2008 yılları arasında Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanlığı görevini yürüten Semih Durmuş, 2008 yılında yapılan Sağlık-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreterliği'ne getirilmiş ve daha sonra Gene Başkan Yardımcısı olmuştu. Sağlık Sen gibi büyük bir sendikanın Genel Başkanlığı'na Zonguldaklı bir Genel Başkan'ın gelmesi mutlulukla karşılandı.

SEMİH DURMUŞ KİMDİR?

1969 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Zonguldak'ta tamamladı. 1996 yılında Uludağ Üniversitesi SHMYO Radyoloji Bölümünü, 2015 yılında ise Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. 1997 yılında SSK Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesinde Radyoloji Teknikeri olarak göreve başladı. Çeşitli vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetim kadrosunda görev yaptı. 2005-2008 yılları arasında Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanlığı görevini yürüttü. 2008 yılında yapılan Sağlık-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreterliği'ne seçilen Durmuş, 2011 yılında yapılan 4. Olağan Genel Kurul'da da yeni adıyla Genel Başkan Yardımcılığı (Basın ve İletişim) görevine tekrar seçildi. Genel Başkan Mahmut Kaçar'ın milletvekilliği adaylığı nedeni ile görevinden ayrılmasının ardından yapılan görev dağılımında Genel Başkan Yardımcısı (Genel Başkan Vekili) görevine seçildi. Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından 25-26 Ağustos 2012 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu'nda yeniden Genel Başkan Yardımcısı (Genel Başkan Vekili) olarak seçildi. Semih Durmuş, 10 - 11 Ocak 2015 tarihinde yapılan 5. Olağan Genel Kurulda yeniden Genel Başkan Yardımcısı (Genel Başkan Vekili) olarak seçildi. Semih Durmuş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Pusula Gazetesi