Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği geleneksel "8 Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması" sonuçlandı. 50 öğrencinin 23 proje ile katıldığı yarışmada 5 proje ödüllerini aldı. Yarışmada Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinden Yıldız Teknik Üniversitesi 4'ncü sınıf Öğrencisi 21 yaşındaki Onur Kiren Reflex isimli tasarımı ile birinciliği elde etti.
İstanbul Crowne Plaza Hotel'de düzenlenen yarışmaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi Mühendisleri Odası (GMO) Başkanı Salih Bostancı, Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Muammer Arslantürk, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili İbrahim Pektaş, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Yalova Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cem Seven ile birlikte akademisyenler, armatörler, tersane temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Yarışmada jürinin değerlendirmesi sonucu birinciliğe Reflex isimli projesi Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencisi Zonguldaklı Onur Kiren, ikinciliğe Golden Peregrine isimli projesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Emre Çıtır-Buğrahan Karapınar, üçüncülüğe Hammer isimli projesi ile Deniz Madran-Alper Ölmez ve Power of Solar isimli projesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Hamza Tümer, Abdulsamet Yoldaş ve Harun Yıldırım layık görüldü.
Gemi Mühendisleri Özel Ödülü'nü ise Lucy İn The Sky isimli projesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Can Taşkan ve Abdullah Demiryege kazandı.
Yarışmayı birinci olarak tamamlayan projeye 40.000 TL, ikinci olarak tamamlayan projeye 20.000 TL, üçüncü olarak tamamlayan projeye 10.000 TL, özel ödüle ise 5 bin TL verildi.

Editör: Pusula Gazetesi