Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde doğup büyüyen ve Bekir Kaya'nın yetiştirdiği Kick Boks sporcusu Nazım Çelik Zonguldak'ın gururu oldu.

DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN RAMAL'I DEVİRDİ

15-23 Ekim 2021 tarihleri arasında İtalya'nın Jesolo şehrinde gerçekleştirilen Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda yarışan Nazım Çelik tüm rakiplerini devirerek finale yükseldi. Final maçında dünyanın en iyi sporcularından Ramal Aslanov ile karşılaşan Nazım Çelik rakibini devirerek dünya şampiyonu oldu. Ringde Türk Bayrağı'nın alarak tur atan Nazım Çelik Zonguldak ve Türkiye'yi gururlandırdı.

HAKAN YÜKSEL NAZIM ÇELİK'İ KUTLADI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel Nazım Çelik'i dünya şampiyonluğundan dolayı kutlayarak başarı temennisinde bulunundu. Yüksel, "15-23 Ekim 2021 tarihleri arasında İtalya'nın Jesolo şehrinde yapılan Kick Boks Dünya Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Sporcumuz Nazım Çelik' i tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

3 GÜNDE 2 DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARDIK

Öte yandan 20-24 Ekim 2021 tarihinde Portekiz'de gerçekleştirilen Veteranlar Judo Dünya Şampiyonası'nda MFA Zonguldak Spor Kulübü sporcusu Metin Sönmez Rus rakibi Vladimir Kobzar'i yenerek Dünya şampiyonu oldu. Metin Sönmez'in ardından Nazım Çelik'in de İtalya'da Ramal Aslanov'u yenerek dünya şampiyonu olması Zonguldak'ın gururunu ikiye katladı. Zonguldak hem Portekiz'de hem de İtalya'da 2 sporcumuzun aldığı dünya şampiyonluğu ile gurur duyuyor.