Zonguldak'ta doğup büyüyen Uğur Karakaya, Tunceli Vali Yardımcılığı görevine getirildi. Konya'nın Taşkent İlçesi Kaymakamlığı görevini yürüttüğü sırada önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulleriyle Tunceli Vali Yardımcılığı görevine atanan Uğur Karakaya görevine başladı.

Kaymakam Karakaya, Taşkent İlçesi'nde yaptığı veda ettiği konuşmasında, "Görev yaptığım süre zarfında üstün bir gayretle, fedakarca çalışmalarını yürüten bütün ekip arkadaşlarıma, paydaşlarıma ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Taşkentli gönlü güzel bütün hemşerilerime teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

UĞUR KARAKAYA KİMDİR?

1990 yılında Zonguldak'ta doğan Uğur Karakaya, İlk ve orta öğrenimini de Devrek'te tamamladı. Lisans eğitimine, 2009 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde başladı. 2014 yılında lisans eğitimini tamamladı. 2017 yılında Kaymakam Adayı olarak kaymakamlık mesleğine intisap etti. İl stajını Zonguldak Valiliğinde tamamladı. Ardından sırasıyla Kocaeli'nin Başiskele ve Balıkesir'in Ayvalık ilçelerinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Vekalet stajını tamamlamak üzere Konya'nın Çeltik ilçesinde kaymakam vekili olarak görevlendirildi.

Çeşitli incelemeler yapmak ve dil eğitimi almak amacıyla İngiltere'nin Liverpool şehrinde bulunan University of Liverpool'da çalışmalarda bulundu. Yurtdışı stajını Londra Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğunda tamamladı. Son olarak Konya'nın Taşkent ilçesine atanan Karakaya, buradan da Tunceli Vali Yardımcılığı görevine atandı.