Zonguldaklı Kaleci Burak Onur kariyerinde 5'inci şampiyonluğa koşuyor. 2007-2008 futbol sezonunda Zonguldakspor forması da giyen Burak Onur futbola Devrek Belediyespor'da başladıktan sonra kariyerinde bir takımda forma giydi, 4 şampiyonluk yaşadı.

KAHTA FORMASI GİYİYOR

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig 2'nci Grup'ta lider Kahta02spor forması giyen Zonguldaklı başarılı kaleci Burak Onur, kazanmış olduğu 4 şampiyonluk ile Alt liglerin enleri arasına adını yazmış durumda.

FUTBOL KARİYERİ DEVREK'TE BAŞLADI

1986 yılında Zonguldak'ın Devrek ilçesinde dünyaya gelen Burak Onur futbola 11 yaşında doğduğu şehrin takımı Devrek Eğitimspor altyapısında başladı. Bir yıl kaldıktan sonra Devrek Belediyespor'a geçti. 3 yıl burada oynadıktan sonra Ankara takımlarından Türk Telekomspora transfer oldu. Genç Burak için önemli bir adım olmuştu. Türk Telekomspor o dönemler TFF 1. Ligde mücade ediyordu. Türk Telekomspor alt yapısında iyice kendini geliştirerek genç Milli takıma seçildi. O dönemler Arda Turan, Mehmet Güvenler ile aynı takımda oynama şansı buldu. Genç Burak tarifi imkansız bir mutluluk yaşıyordu çünkü kariyeri için çok ciddi bir adım atmıştı.

Profesyonelliğe Geçiş

Genç Burak henüz 18 yaşında A takıma yükseldi o sene 7 maçta ilk 11 oynayarak profesyonellik kariyerine merhaba demiş oldu. Burada iyi genç yaşına rağmen olumlu performansıyla Süper lig takımlarından Konyaspor'un dikkatini çekiyor. Burak için her şey oldu bitti, Türkiye'nin sayılı kalecileri arasına adımı yazdıracağım diye düşünürken Türk Telekomspor yüksek bonservis istediği için transfer gerçekleşmiyor. Genç Filebekçisi yıkılsa da futbolun bu gerçeklerine de boyun eğmek zorunda kalıyor. Genç Filebekçisi, 3 yıl Türk Telekom formasını giydikten sonra 2. Lig takımlarından Mersin İdmanyurduna transfer oldu. Mersin İdmanyurduna genç Filebekçisinin ayağı uğurlu geliyor ve takım o sene şampiyon olarak 1. Lige yükseliyor. Onur 2007-2008 futbol sezonunda da Zonguldakspor forması giydi.

KARİYERİNDE 4 ŞAMPİYONLUK VAR

Burak Onur, 2010-2011 sezonu için 3. Lig takımlarından Denizli Büyükşehir Belediyespor ile anlaşma sağlıyor. O sene Denizli BŞ, play off maçlarında önce Beylerbeyini finalde ise Amedspor'u yenerek 2. Lige yükseliyor ve Burak Onur play-offta kurtardıklarıyla takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi oluyor. Daha sonra Amedspor'a transfer oluyor ve Amedspor formasıyla da direk şampiyon olarak 3. Lig'den 2. Lige çıkma sevinci yaşıyor. Başırılı file bekçisinin yeni sezonda adresi 3.lig takımların Keçiörengücü oluyor. Keçiörengücü 3.lig 3. Grubu lider tamamlayarak 2. Lige yükseliyor. Burak Onur ise son oynadığı 3 takımda da üst üste şampiyonluk yaşayarak 3. lige damga vuruyor. Daha 2. Ligde Keçiörengücü, Tuzlaspor formalarının ardından Çorum FK formasıyla 3. Lige geri dönüyor. Ardından Bağcılar, Karacabey formalarını giydikten sonra bu sezon BAL'ın iddalı takımlarından Kahta02'ye transfer oldu ve Corona Virüs salgını nedeniyle liglere ara verildiğinde Kahtaspor grubunda liderlik koltuğunda bulunuyor.

5'İNCİ ŞAMPİYON GELİYOR

Şampiyon kalecinin Şampiyonluklarla dolu Öyküsü böyleydi. Merak edileni bir öyküsü de var: Onur bu sezon Kahtaspor ile de 5'inci şampiyonluğuna imza atıp atmayacağı merakla bekleniyor. Sorunun yanıtı için liglerin yeniden başlayıp sezon sonu bekleniyor.