Batman'ın Kozluk ilçesindeki operasyonda birisi Zonguldaklı iki asker şehit düştü. Çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.

Kumlupınar Köyü yakınlarında bir grup teröristin bulunduğu bilgisinin alınmasının ardından bölheye operasyon başlatıldı. Teröristlerle girilen ilk sıcak çatışmada 2 asker ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kumlupınar köyü Kocabey mezrasında bir grup teröristin bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bölgede operasyon başlatıldı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte birisi Zonguldaklı Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan olmak üzere iki asker ağır yaralandı. Helikopterle Kozluk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan askerler, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

ZONGULDAK'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın (23) Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki ailesi, acı haberle gözyaşına boğuldu.

Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan'ın şehit olduğu haberini, Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli köyünde oturan ailesine Kaymakam Saim Eskioğlu ve görevli askerler verdi. Acı haberi alan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nda işçi olan babası Ercan Turan ve diğer aile bireyleri, gözyaşı döktü. Türk bayrağının asıldığı şehit evi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı.

Şehit Recep Turan'ın kardeşi Berat Turan'ın da Siirt'te er olarak vatani görevini yaptığı ifade edildi.

Editör: Pusula Gazetesi