Tüm Karadeniz İlleri Kültür Turizm Eğitim Derneği (TÜMKARDER) Genel Başkanı Osman Işık ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün'ü makamında ziyaret etti. Bilge kişiliği, babacan tavrı ile ziyaretçilerin beğenisini alan Genel Başkan Ergün'ün, Karadeniz insanının tüm özelliklerini taşıdığını belirten Genel Başkan Osman Işık, TÜMKARDER'in çalışmaları ile ilgili Ergün'e bilgiler verdi. Aynı zamanda Ankara'daki Karadenizlilerin Sesi Gazetesi'nin de yayın sahibi olan Genel Başkan Işık, Ergün'ü Ankara'da yapılacak sosyal etkinliklere davet etti.

Ziyarette, Genel Başkan Ergün'e, plaket ve Safranbolu evi maketi hediye edildi.

TÜMKARDER Genel Başkanı Osman Işık, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Zonguldaklı hemşehrimiz Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye'deki emeklilerin sorunlarını çözmedeki mahareti, cesareti ile göz dolduruyor. Genel Başkan Kazım Ergün'ü tanıyıp dinlemeden yaptığı hizmetler hakkında yorum yapmamak gerektiğini öğrendik" dedi.

KAZIM ERGÜN KİMDİR?

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine Alioğlu Köyü'nde 1946 tarihinde doğan Ergün, ilk ve ortaöğrenimini Zonguldak'ta tamamladı. 1967 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenci iken, Zonguldak Yüksek Tahsil Derneği Başkanlığı'nı yaptı. Dönemin siyasal hareketliliği nedeniyle oluşan hassas ortam nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak, vatani görevini Ankara Mamak Muhabere Okulu'nda yaptı. Ortaöğrenimi sırasında başlayan iş hayatı birçok branşta sürdü ve 14 Haziran 1960 tarihinde Ereğli Kömür İşletmeleri'nde maden işçiliğiyle devam etti. 1976'dan itibaren TTK'da Muamelat ve Muhasebe Şefliği'nde görev yaptı. 10 Kasım 1993 tarihinde emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra 6 yıl süre ile özel sektörde inşaat ve taşımacılık işkolunda koordinatör olarak görev yaptı. Bu esnada 1996 yılında Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı'na seçildi. Daha sonra 1999 yılında Genel Merkez Genel Sekreterliği görevine getirilen Ergün, 2001 yılında Genel Başkan Yardımcılığı ve 2002 yılında da halen sürdürmekte olduğu Genel Başkanlık görevine seçildi. Ergün, 2004 yılı Haziran ayından itibaren SSK Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyor. Kazım Ergün, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kısa adı TÜED olan dernek, 1970 yılında Sadi Heper ve arkadaşları tarafından "Emekliler Cemiyeti" olarak kuruldu. Ardından 4 Ekim 1973 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile "Türkiye" unvanını aldı ve adı "Türkiye Emekliler Cemiyeti" oldu. Daha sonraki süreçte isim değişiklikleri yapılarak, 23 Ekim 2009'daki olağan genel kurulda "Türkiye Emekliler Derneği" ismini aldı. Bu değişiklikler, Avrupa Birliği değişim süreçlerinden dolayı yaşandı. Dernek, 17 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşarak, 920 bin üyesi ve 108 şubesi vardır.

Editör: Pusula Gazetesi