Zonguldak Belediyespor alt yapıszından yetişerek Zonguldakspor'a transfer olan, ardından Başakşehir'e transferi gerçekleşip yıldızı parlayan Enver Cenk Şahin gelecekteki hedeflerini açıkladı.

Cenk Şahin, Barış Pınarı harekatına destek vermesi nedeniyle Almanya 2'nci lig ekiplerinden St. Pauli'de forma giydiği dönemde Werder Bremen'le oynayacakları hazırlık maçının kadrosundan çıkartıldığını belirterek, ''Werder Bremen ile oynayacağımız hazırlık maçında kadrodaydım. Ancak maç günü kadrodan çıkarıldım. Hemen Türkiye'ye geldim. Bir daha dönmek istemedim. Ama taraftarlar bana baskı yapmaya başladı. Onlarda taraftarlarına söz geçiremediler. Bu benim kabulleneceğim bir ey değildi" dedi.

Yaşanan sürecin ardından gelişmeleri anlatan Cenk Şahin, St. Pauli'yle karşılıklı sözleşmesinin feshedilmesinin ardından Başakşehir takımının kendisine sahip çıktığını söyleyerek, her zaman önceliğin Başakşehir olduğu ve hedefleri arasında Avrupa'da tekrar oynamak olduğunu sözlerine ekledi.

"KÖTÜ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

Cenk Şahin, "Toplum olarak zor bir süreç yaşıyoruz. Kilo ve form kaybetmemiz gerekiyor. Bence bu süreçte evde kalmak en sağlıklısı. Takım antrenmanlarından eksik kalsak da böyle olması gerekiyor. Hocalarımız bizlere videolu şekilde antrenman programı gönderiyor. Bizlerde onu evimizde yaparak formumuzu korumaya çalışıyoruz'' dedi.

"YÖNETİM TARAFTARA SÖZ GEÇİREMEDİ"

Sosyal medya hesabından Şehit paylaşımı yaptıkdan sonra kadrodan çıkartıldığını ifade eden Şahin, ''Zor bir süreçti. Böyle bir noktaya geleceğimi hiç düşünmedim. Pauli taraftarı da ortalığı gerdi. Olaylar öncesinde Werder Bremen ile oynayacağımız hazırlık maçında kadrodaydım. Ancak maç günü kadrodan çıkartıldım. Hemen Türkiye'yi geldim. Bir daha dönmek istemedim. Ben daha önce de şehit paylaşımları yapıyordum. Ama taraftarlar bana baskıyı yapmaya başladı. Onlarda taraftarlarına söz geçiremediler. Bu benim kabulleneceğim birşey değil" dedi.

"TRANSFER DÖNEMİNDE İLK TERCİHİM BAŞAKŞEHİR OLACAK"

Cenk Şahin ''Başakşehir takımı bana çok yardımcı oldu ve kapılarını açtı. Türkiye'de bana teklifler gelse ilk önceliğim Başakşehir olur. Onların bende hakkı çok. Formada kalmam ve kondisyonumu korumam için çok uğraştılar. Tesislerini bana evim gibi kullandırdılar. Ama hedefim Avrupa'da oynamak. Bir futbolcunun kendisini geliştirebileceği en iyi yer Avrupa'' dedi.

"AVCI FUTBOLDAN ANLAYAN BİR HOCA"

Eski Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan övgü ile bahseden Şahin ''Beşiktaş bence Abdullah hoca ile devam etseydi çok başarılı olurdu. Abdullah hoca Türkiye'de en iyi ilk üç hoca arasında. Başakşehir'de çok güzel başarılara imza attı. Gerçekten futboldan iyi anlayan bir hoca. Abdullah hoca nerde olursa olsun bence başarılı olacaktır. Çünkü onun kalitesi tartışılmaz'' ifadelerini kullandı.

"A MİLLİ FORMA GİYMEK İSTİYORUM"

Zonguldaklı Milli futbolcu Cenk Şahin, ''Ümit millilerde bir çok maça çıktım. Ay yıldızlı formayı taşımanın gururunu yaşadım. Şimdi A milli takım forması giymek isterim. Onun içinde performansımın üzerine koymam gerekiyor. Ama bende neler yapabileceğimin farkındayım. İnşallah en kısa zamanda milli formayı giymek istiyorum'' şeklinde konuştu.