Zonguldak'ta ringlerin yeni yıldızı doğuyor. Kick Boks'ta ilk profesyonel maçına çıkan Filyoslu Fırathan Subaşı rakibine ringi dar etti, nakavtla zafere ulaştı.

SURİYELİ RAKİBİNİ NAKAVT ETTİ

3 ay önce gerçekleştirilen King Of Kings organizasyonlarına katılarak 3 yıllık sözleşme imzalayan Fırathan Subaşı Corona Virüs salgını nedeniyle Filyos'ta zor şartlar altında idman yaparak formda kalmayı başardı. 4 Şubat 2021 Perşembe günü Düzce Kaynaşlı'da düzenlenen "Dünya şampiyonlar Gecesi"ne katılan Fıraathan Subaşı ilk profesyonel maçına çıktı. Suriyeli rakibi Ahmed İbrahim Makriş ile karşılaşan Fırathan ilk raundta rakibine güçlü darbeler vurdu. İkinci raundun ilk saniyelerinde rakibini yumruk darbesiyle yere düşüren Fırathan rakibi için hakeme saydırdı. Tekrar ayağa kalkan Suriyeli Ahmed İbrahim Makriş ikinci darbe ile tekrar yere yığıldı. Bir kez daha ayağa kalkamayan Suriyeli navakt oldu. Zonguldaklı Fırathan Subaşı böylelikle ilk profesyonel maçını nakavtla kazanmanın mutluluğunu yaşadı, Zonguldak ve Filyos'a da gurur yaşattı.

Fırathan Subaşı'nın antrenörlüğünü yapan Rai Muaythai Spor Kulübü antrenörü Cemal Kocaser ise Fırathan'ı ilk kutlayan isim oldu.

"DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYORUM"

Maçın ardından plaket ve kupasını alan Zonguldak'ın gururu Kict Boks şampiyonu Fırathan Subaşı, "Zonguldak'ın ismini böyle önemli, dünyaca ünlü bir organizasyonda duyurduğum için çok mutluyum. Hedefim antrenörüm Cemal Kocaser ile birlikte çıktığım bu yolda dünya şampiyonu olup dünyaya nam salmak ve sporu seven gençlere örnek olmaktır" dedi.