Zonguldaklı Plastik Cerrah Op. Dr. Selahattin Yaman, İstanbul'da hayatını kaybetti.
64 yaşındaki Op. Dr. Selahattin Yaman iki yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Op. Dr. Selahattin Yaman 08.04.1956 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk orta ve lise eğitimimi Zonguldak'ta yaptı. 1973 yılında Zonguldak M. Çelikel Lisesinden mezun oldu.

1979 İstanbul Tıp Fakültesi mezunu. Askerlik görevini takiben Plastik Cerrahi İhtisasına başladı. Şişli Etfal Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniğinden 1989 yılında ilk uzman olarak mezun olup, 3 yıl aynı hastanede başasistan olarak çalıştı.

1992 yılında Bosna-Hersek'ten Türkiye'ye getirilen savaş yaralılarının tedavisi için İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi Eğitim Araştırma Hastanesine geçici görevle gitti. Bu hastanede bası yaralarının tedavisinde plastik cerrahi ihtiyacı üzerine gönüllü olarak çalışmaya devam etti

2004 yılında emekli olduktan sonra serbest hekim olarak muayenehanede çalışmaya devam etmekte. Halen haftada en az bir günümü gönüllü olarak felçli hastaların yaralarının tedavisi için ayırmakta. Bu güne kadar 4000'in üzerinde bası yarası ameliyatı yaptı. Bu rakamın tamamı omurilik hasarlı hastalardı. Bu hastalara ücretsiz olarak yardımcı oldu ve halen olmaktadır.