İzmir'de gerçekleştirilen Naili Moran U-16 Atletizm Festivali Zongludaklı atletlerin de katılımı ile tamamlandı. Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen ve 3 gün süren organizasyonda Zonguldaklı atlet Miray Aktop ikinci olarak madalya kazandı.

İzmir'de 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Seha Aksoy Atletizm Sahası'nda gerçekleştirilen Naili Moran U-16 Atletizm Festivali'ne ilimizi temsilen 4 atlet katıldı. Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral yönetiminde piste çıkan Zonguldaklı atletlerden Miray Aktop, Festivalde ikinci oldu. 75 metre engel, 100 metre ve uzun atlamada branşlarında yarışan Miray, 230 puan toplayarak gümüş madalya kazandı.

Zonguldak'ı temsilen Zümre Naz Demir, Eren Karaca ve Kaan Kalaycı da yarışırken ellerinden geleni yapmalarına rağmen dereceye giremediler. Engel, uzun atlama ve cirit atmada yarışan Zümre, genel sıralamada 28'inci oldu. Gülle atma, cirit atma ve 200 metre branşlarında mücadele eden Eren Karaca 27'inci, 80 metre engel, 200 metre ve uzun atlamada piste çıkan Kaan Kalaycı 26'ncı oldu. Geleceğin şampiyon atletleri, Naili Moran U16 Atletizm Festivali'ni keyif alarak tamamladılar. Aynı zamanda bu müsabakalara tecrübe gözüyle baktıklarını belirten Atletizm İl Temsilcisi Erol Emral, bir turnuvayı da geride bıraktıklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi