Zonguldaklı genç iş insanı Yunus Aydoğan, yeni girişimi Zongo Sanal Market ile adından söz ettiriyor. Zongo yerel bir girişim olarak Zonguldaklılara farklı bir hizmet sunmak için kuruldu.

Günümüzde her şeyin olduğu gibi ticaretin de evrildiği yadsınamaz bir gerçek. Ticaret online alanda evrilmekte. Bu geçişi görmezden gelmemiz çok mümkün değil. Şu an ulusalda pek çok online ticaret firması mevcut. Teknolojiyi ve gelişmeleri yakından takip eden firmamız bu gidişata kayıtsız kalmak istemedi. Bu nedenle ticaretin bu şekline adapte olmak için kolları sıvadık ve yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede Zongo'nun temelleri atıldı.
Zongo, 11 Ocak'ta çalışmalarına başlayan bir mobil sanal market uygulaması. Appstore ya da Google Play'den telefonunuza indirebildiğiniz uygulamaya kolayca kayıt olup, sipariş verebiliyorsunuz. Siparişiniz 30 dakika içinde, motosikletli kuryeler ile ayağınıza geliyor. Amacımız farklı bir hizmet sunmak. Müşterilerin evlerinden çıkmadan market alışverişlerini 30 dakika içinde yapabilmesini sağlamak.
Ürün portföyü bir marketinkinden çok az aslında. 1100 adet ürünle hizmet veriyoruz şu anda. Ürünleri seçerken pazarın en bilinir, en güvenilir markalarına yer vermekteyiz. Sistemde müşterilerin bizlere öneri ve şikayetlerini sunabileceği bir bölüm de mevcut. Buradan gelen müşteri taleplerine göre de ürün portföyümüzü şekillendiriyoruz. Amacımız maksimum 1500 ürün ile hizmet vermek. Bu bağlamda da işin arkasında ciddi bir veri analizi mevcut.
Zonuldak'ta yaşayan Yunus Aydoğan yerel girişimlerin desteklenmesinin ve arttırılmasının, şehrimizi geliştireceğine inanmaktadır. Yerel ürünleri desteklemek adına uygulamada yöresel ürünler kategorisi de mevcut. Çaycuma Süt, Mevsimlik gibi yerel markaların yer aldığı bu kategoriyi geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyor olacağız.
Açılışa özel kampanyaları ile müşterilerine büyük fırsatlar sunan Zongo'da market alışverişinde aklınıza gelen tüm ürünler mevcut. Hafta içi sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar, hafta sonu ise sabah 10.00'dan gece 24.00'e kadar hizmet vermektedir. Kullanımı kolay olan uygulama şu an için sadece Zonguldak'ta 24 mahalleye hizmet vermektedir. Şu ana kadar uygulamayı indiren 1000 müşterinin geri bildirimleri olumlu anlamda tatmin edici boyutlarda.

ZONGULDAK'IN YENİ SANAL MARKETİ: ZONGO