-ÖZEL İÇERİK-

Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, Zonguldak il genelinde 1076 öğretmen açığı olduğunu açıkladı.
Aşkar, Karabük'te öğretmen açığı olmadığını, hatta fazlalık bile olduğunu, Bartın'da ise 45 öğretmen açığı olduğunu belirtti.
Zonguldak'ta norm kadroya göre 1076 öğretmen açığının olduğunu belirten Aşkar "Zonguldak son 20 yıldır göç veren, TTK'nın her geçen gün işçi sayısının azaldığı, çalışan sayısının 7 bin 700'lere düştüğü ve özel sektörün can çekiştiği bir şehir. Bu şehirde insanlar okumanın önemini yeni yeni keşfetmeye başladılar. 34'üncü sıra çok kötü bir sıra değil, tabi ki en iyisini biz isteriz. Zonguldak bir numara olsa bundan en çok biz mutlu oluruz. Bunun üzerinden eleştiri yapmak çok yanlış. Sıralamamız yükseliyor, bu sene daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.
Aşkar, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;
"Norm kadro yönetmeliğine göre Zonguldak'ta 1076 öğretmen ihtiyacı var. Norm kadro ise; öğrenci sayılarına göre okullara verilmesi gereken öğretmen bakanlık tarafından tespit ediliyor. Her 21 saat için bir öğretmen belirlenir. 21 saatten sonra ise ikinci bir öğretmen görevlendirmesi yapılır. Norm kadro böyle belirleniyor. Bu duruma göre 1076 açık var. Öğretmen eksikliklerini Milli Eğitim Müdürümüzün bakanlıklara bildirdiğini düşünüyoruz. Artık ilin siyasi ağırlığına göre bakanlık dağıtım yapıyor. Örneğin Karabük'te 300 öğretmen açığı var. Bartın'da ise 420 öğretmen eksiği var. Son 20 yılda Zonguldak'ta ne iyi ki sadece eğitimde suç buluyoruz. Zonguldak son 20 yıldır göç veren, TTK'nın her geçen gün işçi sayısının azaldığı, çalışan sayısının 7 bin 700'lere düştüğü ve özel sektörün can çekiştiği bir şehir. Bu şehirde insanlar okumanın önemini yeni yeni keşfetmeye başladılar. 34'üncü sıra çok kötü bir sıra değil, tabi ki en iyisini biz isteriz. Zonguldak bir numara olsa bundan en çok biz mutlu oluruz. Bunun üzerinden eleştiri yapmak çok yanlış. Sıralamamız yükseliyor, bu sene daha iyi olacağını düşünüyorum."

Editör: Pusula Gazetesi