21 Eylül Cumartesi günü Portekiz'de düzenlenen Genç Kulüpler Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsilen gençlerde Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe katıldı. 8 ülkeden şampiyon kulüplerin katıldığı şampiyonada Zonguldaklı Milli atlet Melike Malkoç'un da yeraldığı Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Fenerbahçe takımında yarışan Zonguldaklı sporcumuz Melike Malkoç 100m ve 4x100 m bayrak takımında yer alarak şampiyonlukta başrol oynadı.

MALKOÇ: "İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTUYORUZ"

Gururumuz Melike Malkoç şampiyonluk hakkında şu açıklamada bulundu: "Bu şampiyonadaki dördüncü yılım 4 senedir Kulübüm Fenerbahçe ile Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılıyorum. Sırasıyla 2016 İspanya, 2017 Çekya, 2018 İspanya ve son olarak 2019'da Portekiz'de 4 yıl üst üste Avrupa şampiyonu olmanın gururunu yaşıyoruz.

Bana göre bu gerçekten büyük başarı. Özellikle İngilizler, İspanyollar ve Çek'ler atletizme büyük yatırım yapıyorlar. Ama biz Fenerbahçe olarak 4 yıldır şampiyon olarak bu müsabakalarda Türk Bayrağı'nı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okutuyoruz.

Bu yıldan itibaren büyükler kategorisine geçiyorum. Orada daha çok mücadele var. Bu yüzden daha çok çalışmam ve derecelerimi geliştirmem gerekiyor.

16 yaşında transfer olduğum ve halen formasını taşıdığım Fenerbahçe Spor Kulubüne, Amatör Şubeler Sorumlusu Fikret Çetinkaya'ya, Atletizm Şubesi Başkanı Gürsel Özyurt'a, Antrenörüm Utku Duman'a ve burada desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksel'e teşekkür ediyorum"

DUMAN "BU BÜYÜK BİR BAŞARI"

Melike Malkoç'un antrenörü Utku Duman ise gururlandığını belirterek şu görüşlere yer verdi: "Bu sezon istediğimiz gibi geçmedi. İlk kez bu kadar büyük bir sakatlık yaşadık ve 4 ay antrenman yapamadık. Sonraki dönemde de kulüp yarışmaları için antrenmanlara çok fazla yükleme yapmadan devam ettik. Portekiz'deki şampiyonlukla formasını taşıdığımız Fenerbahçe Spor Kulubü üste üste 4 yıl Avrupa şampiyonu oldu. Bu ülkemiz ve kulübümüz için güzel bir başarı.

Ayrıca ilimizde böyle bir sporcunun olması da Zonguldak için gurur kaynaıı olmalı. Çünkü Melike ilimizi sadece ülke şampiyonalarında değil, yurt dışında da temsil ediyor. 20 yaşında olmasına rağmen bu onun Uluslararası şampiyonalardaki 30'uncu yarısı. 20 yaşındaki genç bir sporcu için bu gerçekten büyük başarı. Kendisine şehir olarak daha fazla destek verip bu değerin kıymetini bilmeliyiz. Çünkü bir çok sporcu sahada onu örnek alarak bu spora başlıyor ve kendisine hedef koyuyor"

Editör: Pusula Gazetesi