Zonguldak'ın değerleri eğitimci ve iş adamlarının konuk olduğu etkinlikte özellikle gençler büyük bir ilgi gösterdiler. İş adamı Ali Demirci, İş adamı Girol Kalaycı ve Eğitimci Serkan Ateş'ın katıldığı konferansta önemli tespitler ve çözüm önerileri ortaya çıktı. Ev sahibi olan Bursa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Abdullah Kavşur yaptığı konuşmada; "Bizler bu türlü bilgilendirici ve örnek alıcı etkinliklere hasretiz. Birlik ve beraberliğimizin özellikle de gençlerimize ufuk açıcı çalışmalardan dolayı ZONDEF başkanıma ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

Bursa Ereğli Öğberler Köyü Derneği Başkanı Deniz Durhan Bursa'da 20 bin Zonguldaklı olarak kocaman bir aile olduklarını söyleyerek; "Siyası olarak, ekonomik olarak güçlenmeliyiz. Bu gün burada Zonguldak'ımızın önemli değerlerini dinleyeceğiz. Eminim ki bundan sonra yapacağımız etkinliğe bu salonlar yetmeyecektir. Emeği geçenlere, katılım sağlayanlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Gurbet Altay Zonguldaklılar olarak her yerde bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi; " Birçok kulvarda yerimizi almaya başladık ve bunu çok hızlı yapıyoruz. Biz birlikte güçlüyüz derken de bugün olduğu gibi salonlara sığmıyoruz. Bir etkinlik için şehir dışından kalkıp gelebiliyorsak birçok şeyi de başarmışız demektir. Özellikle gençlerimiz çok önemli. Aday Adayı olan değerli kardeşim Efekan Durhan'ı tebrik ediyorum. ZONDEF olarak tüm Zonguldaklıların özellikle gençlerin yanındayız. Destek vermeye devam edeceğiz. Yine ZONDEF Sanayi Ticaret Komisyonu Başkanımız Samet Eren'de genç bir kardeşimiz onun da yolunun açık olması için tüm gayretlerimizi göstereceğiz. İkincisini düzenlemiş olduğumuz 'Zonguldak'ın Değerleri Buluşuyor' konferans ve çalıştayına katılımın yüksek olması da beni ayrıca sevindirdi. Bir Zonguldaklı hemşerimizin bakış açısını değiştirip, ufkunu açabilirsek kendimizi başarılı hissedeceğiz. AK Parti İl Başkan Yardımcımız değerli hemşerimiz Tuncay Kiraz'a ayrıca teşekkür ederim. Gönlü ve imkanlarıyla bizlerin yani Zonguldaklıların yanında olması bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Çok değerli dernek başkanlarım Abdullah Kavşur ve Deniz Durhan'a da göstermiş oldukları samimiyet ve çabalardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bursa'da kimseyi ayrıştırmadan destek vermeleri ve Zonguldaklıların gelişmesi adına yaptıkları hizmetlerden dolayı da bir kez daha teşekkürlerimizi borç biliriz. Bizler ZONDEF olarak her daim doğrunun, dürüstlüğün yanında olmaya da devem edeceğiz. Bizler ZONDEF Sanayi ve Ticaret Komisyonunun önderliğinde Zonguldak'ın değerlerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz".

AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Tuncay Kiraz selamlama konuşması yaptı. İş adamı Ali Demirci, İş adamı Girol Kalaycı ve Eğitimci Serkan Ateş programda kısa bir konferans verdiler.

Birçok Zonguldaklı işadamı duygu ve düşüncellerini paylaştı. Çalıştay'da en önemli önerilerden bir tanesi de girişimcilik ruhunun verilmesiydi. Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi