Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan 31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelmesinin ardından Zonguldak'ta 19 mahalleyi fırsat buldukça gezip, eksikleri ve yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit ederek gerekli birimlere talimat vererek gereğinin yerine getirilmesi konusunda talimat veriyor.

Zonguldak merkezde bulunan İstasyon Caddesi ile Çaydamar arasında bulunan ana yolda geçmiş dönemlerde büyük bir rezalete imza atılmış ve aylarca bu rezalete yetkililer seyirci kaldı. İstasyon Caddesi ile Çaydamar arasındaki ana yolda kenarında yıllara meydan okuyan ve kente güzellik katan çınar ağaçları dere boyunca sıralanıyor. Ancak geçmiş belediye yöneticileri İstasyon-Çaydamar arasındaki ana yolu parke taş döşerken, yaya kaldırımlarını da yaptı (!) Yaklaşık 80 santim genişliğinde yapılan yaya kaldırımları ise tam bir skandal görüştü oluşturdu. Çınar ağaçları yaya kaldırımlarının ortasında kalırken yayalar ise kendileri için yapılan yaya kaldırımından değil, aylardır yoğun trafiğin aktığı yollardan gitmek zorunda bırakıldı.

GÖZLER BAŞKAN SELİM ALAN'DA

Belediye Başkanı Selim Alan 3 gün önce İstasyon Caddesi ile Çaydamar Mahallesi arasında köklü bir yol yapım çalışması başlattı. Başkan Alan'ın bu hamlesi ise vatandaşların yüzünü güldürdü.

Günde yüzlerce vatandaşın kullandığı rezalet durumdaki yaya kaldırımlarının düzeltilmesi, genişletilmesi ve vatandaşın trafik nedeniyle ölüm tehlikesi yaşamayacağı, vatandaşa layık bir yaya kaldırımı yapması konusunda gözler şimdi Belediye Başkanı Selim Alan'ın vereceği talimata çevrildi.

İstasyon Caddesi-Çaydamar Mahallesi arasında yapımı devam eden yolda kaldırımların da düzeltilmesi bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi