Zonguldak Merkez Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, geçtiğimiz günlerde ziyaret edilen Maden Müzesi ile ilgili olumsuz haberlere üzüldüklerini belirterek açıklama yaptı.

Maden Müzesi'nin görmeye gelenlerin müzenin değerinden çok etrafındaki çöple ilgilenilmesi ve bunun üzerine haber yapılmasına tepki gösteren Muhtar Girgin "Buraya gelen misafirlerimiz Maden Müzesi'nde değerleri incelesinler, o eserlere bir baksınlar. Madencilik nasıl bir şey diye öğrensinler. Çöp onların işi değil onları kınıyoruz" dedi. Muhtar Girgin, müze ve çevresinin bakıma alındığını sözlerine ekledi.

Okan Girgin'in sosyal medyadaki paylaşımı şöyle; "Mahallemizin Ve İlimizin göz nuru olan Maden Müzesindeyiz. Bu şehre yıllarca hizmet eden güzide kurumu bu hafta İstanbul'dan gelen bazı gazeteciler tarafından yolda çöp var diye küçük düşürmek istenmiştir. Buraya gelen misafirlerimiz Maden Müzesi'nde değerleri incelesinler, o eserlere bir baksınlar. Madencilik nasıl bir şey diye öğrensinler. Çöp onların işi değil onları kınıyoruz. Maden Müzesi Yönetimi, Kültür Müdürlüğü'nden alınarak TTK Yönetimine geçti, en iyisi oldu. Aradaki bazı boşluklarda sıkıntı olmuştur. Burada muhtarlık olarak hatanın büyüğü de bizdedir, özür diliyoruz. Günlerdir süren çalışmaları yerinde inceledik. TTK İş Sağlığı Güvenliği Eğitim Daire Başkanım F. Ahmet Sarıalioğlu'na bölgeme katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz."