Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Harmankaya Şelaleri'ni İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ile ziyaret ederek kent için turizm vurgusu yaptı.

Vali Tutulmaz ve daire müdürleri, 1450 metre parkur yürüyerek Harmankaya Şelaleri'ne ulaştı. Şelaleye giden demir merdivenleri tırmanan Vali Tutulmaz'ın performansı görülmeye değerdi. Zonguldak için turizm vurgusu yapan Vali Tutulmaz 'Zonguldak'a gelmemek bir eksiklik olacak' dedi.

TUTULMAZ: "GİRİŞİMCİLER VE VATANDAŞLAR DA DESTEK OLMALI"

Vali Tutulmaz, şelalelerin önünde yaptığı açıklamada "Bugün Harmankaya şelalemizin 2 etaptan oluşan projesini, 1'nci etabı tamamlandı. Turizm ülkelerin, illerin geçimlerinin en önemli gelir kaynağından biridir. Zonguldak ilimize baktığımızda birçok turizm değerini bünyesinde taşımaktadır. Amacımız bu değerleri vatandaşımızın günlük aktivitesi haline getirebilmek, buralara ulaşımı kolay sağlayabilmek. Burada hem BAKKA'nın hem de ZONTAB katkılarıyla projenin ilk bölümünü tamamladık. Yürüyüş mesafesinde bir şelale, günlük hayatımızda herkesin rahatlıkla gelebileceği ve diğer doğal güzelliklerden yararlanılabilecek. Emeği geçen Özel İdare Genel sekreterimize, BAKKA çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İlimizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizme çok yönlü bakmalıyız. Endüstriyel mirasla, doğal güzellikleriyle, kültür turizmi ile Kültür Bakanı'mızın açıkladığı tren yolunun yeniden faaliyete geçmesiyle nostalji treni ile çok yönlü turizme geçmemiz lazım. Bunu sadece kamudan beklememeliyiz. Girişimciler ve vatandaşlar da destek olmalı. Girişimciler turizm için gelen vatandaşa hediyelik eşya üretmeliler. Herkes bu konuda çalışmalarını yaparsa, Zonguldak'ı turizme açık hale getirebiliriz ve herkes katkı sağlamış olur. 2 yıl sonra baktığımızda Zonguldak'a gelmemek bir eksiklik olacaktır. Zonguldak'ı çok yönlü olarak turizme kazandıracağız" dedi.