Yamaçlara kurulu şehir Zonguldak... Devlet Dairelerinin deniz manzaralı olma zorunluluğu olan Zonguldak...

Bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapmış olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın samimi ifadeleri gündeme bomba gibi düştü...

"Biz İstanbul'un kıymetini bilemedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ediyoruz. Bundan ben de sorumluyum" diyerek tüm Türkiye'ye büyük bir mesaj verdi Sayın Erdoğan.

Acaba Zonguldak'a ihanet edildi mi? Edildiyse bunun sorumluları kimler? Bu sorumlular da bir gün çıkıp "Zonguldak'a ihanet ettik, hala da ediyoruz. Bundan ben de sorumluyum" deme cesaretini gösterebilecekler mi?

Sizlere bir reçete sunalım. Zonguldak Kültürünün "Tenekede Tavuk Festivali" ne kadar indirgendiği bir dönemde bu önerimiz dikkate alınmayacaktır. Ama olsun, biz önerimizi yapalım!

Çaydamar ve Kokaksu Mahallelerini kentsel dönüşüme alalım mesela. Derenin sağını ve solunu yol olarak planlayalım. Kastamonu'daki gibi dereyi ıslah ederek güzel bir görüntü oluşturalım. Trafik sorununu çözelim. Vadide yatay mimari ve bahçeli evler yapalım. Eski değirmeni restore ederek turizme kazandıralım. Bir dönem prenseslerin bile ziyaret edip hayran kaldığı, birçok hastalığa çare olan kükürtlü su kaplıcalarına tesisleşme desteği vererek sağlık turizmi konusunda sıçrama yapalım.

Vadinin sonunda Özel İdare Ek Binası var. Özel İdareyi daha modern bir yere taşıyarak buraya Bölge Hastanesini yapalım. Devrek, Çaycuma istikametinden gelen vatandaşlar şehir içi trafiğine hiç girmeden buraya gelebilsinler. Ayrıca bu bölgenin bir tepe arkası Kozlu... İster İMKB Anadolu Lisesi yanında yaklaşık bir asır önce yapılmış olan tünelin yanına bugünün teknolojisiyle bir tünel daha yaparak, ya da Ulutan Barajı çıkışından dere boyu yapılacak bir yollar bu bölgeyi Kozlu'ya bağlayalım. Böylece Ereğli ve Alaplı İstikametinden gelen araçlar da şehir içi trafiğine girmeden buraya ulaşabilsinler.

Ayrıca bu bölgede çok kaliteli bir lise de var. Yeni sistemle muhtemelen sınavsız girilebilecek Zonguldak'taki en iyi lise. Bu bölgeye yapılacak yeni yaşam alanları, bu lokasyondaki avantajlarla kısa zamanda büyük ilgi görecek, mahalle kültürü yeniden canlanacak ve Zonguldak'ın yeni ve modern bir yaşa alanı olacaktır.

Lütfen Kentin Önünü Tıkamayalım...

Editör: Pusula Gazetesi