Zonguldak'a vapur kütüphane projesi yapılacağı dönemin AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır tarafından açıklanmıştı. Ancak 'Vapur Kütüphane' çeşitli entrika ve kişisel çıkarlar nedeniyle Zonguldak'a getirilmedi.

AK Partili Meclis üyelerinin oyuyla Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nun kaptanı olan İsmail Hakkı Durusu'nun isminin verildiği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan "İsmail Hakkı Durusu Vapuru", Kültür ve Turizm Zonguldak İl Müdürlüğü'ne devredildi.

Ancak araya proje üzerinden kişisel çıkarlar girdi ve projeyi hazırlayan firma bu çıkarlara mani olmak isteyince proje hayata geçemeden yarıda kaldı. Bakın o vapur ne oldu?

Zonguldak Nostalji, İsmail Hakkı Durusu Vapuru'nun Zonguldak'a gelemediğini ve İzmir'e gideceğini duyurdu. İşte Zonguldak Nostalji'de yer alan o haber:

İSMAİL HAKKI DURUSU KÜTÜPHANE GEMİSİ ZONGULDAK'A GELEMEDİ,

ANCAK ZÜBEYDE HANIM KÜTÜPHANE GEMİSİ İZMİR'E GİDİYOR...

Fotoğraftaki kişi Atatürk'ü 100 sene önce düşman savaş gemilerinden ve azgın Karadeniz'den geçirerek Samsun'a çıkartan Bandırma vapuru kaptanı "İsmail Hakkı Durusu"...

"İsmail Hakkı Durusu" isimli vapur kütüphane gemisi. 2016 yılında Zonguldak'a kütüphane gemisi olarak geleceği açıklanmıştı.

Ancak Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi, Türkiye'nin ilk yüzen kütüphanesi olacak. düzenlemelerin tamamlandığını ifade eden Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye'nin ilk yüzen kütüphanesinin mayıs ayı içinde İzmir halkına kapılarını açacağını belirtti.

Zonguldak Nostalji

Editör: Pusula Gazetesi