Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Mart ayı 3. Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda yapıldı. Meclis bir önceki birleşim tutanağı özetinin okunup onaylanması ile başladı.
Gündemde iki madde görüşüldü. Gündemde Şu Birliği'nin kurulması konusu görüşüldü.
Devrek İlçesi Akçasu köyü bölgesinde Kınayaka deresi üzerinde, Buldan Göleti ve Gürbüzler köyü bölgesinde yer alan, Davulgu deresi üzerine, Davulgu Göleti ile Devrek Gümüşpınar köyü bölgesine arıtma tesisi yapılması planlanıyor.
Filyos bölgesine kadar isale hattı ile hat üzerinde kalan Belediyeler ile köylere su verilmesi öngörüldüğünden, DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce gönderilen protokol taslağının imzalanacak. Protokole İl Özel İdare de dahil edilecek. Genel Sekreter Ahmet Karayılmaz'a yetki verilmesi ve proje maliyetinin geri ödenmesi için İl Genel Meclisi'ne getirildi.
Su Birliği, İsale hattı üzerinde Çaycuma, Devrek, Gökçebey, Filyos, Perşembe, Çaycuma, Salrukova, Bakacakkadı ve Karapınar Belediyeleri'ni içeriyor. Proje maliyeti 600 milyon TL tutarında olduğu belirtildi.
Gündem maddesi Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Köylere Yönelik Hizmetler, İmar ve Bayındırlık ile ARGE Komisyonlarına havale edildi.