Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Başkan Akbıyık, Vali Tutulmaz'a ziyaret için teşekkür ederek basın mensuplarının sorunlarından bahsetti. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde Zonguldak ile ilgili tespitlerde bulundu.

Zonguldak'ı güzel ve iyi haberlerle iyi tanınmasına vesile olunması gerektiğini belirten Vali Tutulmaz "Zonguldak'a öğrenciyi ve yatırımcıyı çekmemiz lazım. Buna yapamazsak refaha ermemiz mümkün değil. Buraya yatırımcıyı, öğrenciyi, turisti çekmeden kalkınacak diye beklersek daha çok bekleriz. Onun için de burayı iyi anlatalım" dedi.

"BASIN ÖNEMLİ BİR GÜÇ, BU GÜCÜ KULLANMAK BELLİ SORUMLULUKLARI DA BERABERİNDE GETİRİYOR"

Vali Tutulmaz, Zonguldak'ın gelişmesi için basın ile birlikte çalışacaklarını ifade ederek şunları söyledi; "Bizler bugünü basın ile birlikte bir araya gelmek için vesile olarak görüyoruz. Basın demokratik toplumun olmazsa olmazlarından, bu hem toplumun bilgilendirilmesi, kamunun ve diğer alanlardaki insanların farklı bir gözle denetlenebilir olduğunu, farklı bir gözle kontrol edilebilir olduğunu hissederek çalışmalarına vesile olması, dolayısıyla insanları doğruya, güzele, iyiye doğru yönlendirecektir. Olumsuzluklardan, yanlışlıklardan, toplumun kabul etmeyeceği değerlerden kamu adına da baktığımızda da kanundan mevzuattan uzaklaşmamasını sağlayacaktır. Bu yönüyle basının fonksiyonları var. Basın önemli bir rol oynuyor. Bu önemli bir güç, bu gücü kullanmak belli sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Bu güç tamamen sonsuz istenilen bir güç değildir. Onun sorumluluğunu da kendi vicdanınız ve belli mevzuatlar ile bir sorumluluk karşılığı oluyor. Ben Zonguldak adına sizlere teşekkür ediyorum. Yapacağınız katkılarla Zonguldak'ımızı daha iyiye daha güzele daha gelişmiş bir toplum haline getirmeye inşallah vesile oluruz. Sizlerin bize zaman zaman yol göstericiliğiniz olacaktır. Bizim göremediklerimize ışık tutacaksınız, biz o yöne doğru bakacağız. Zaman zaman bizlerin yanlışlıkları varsa bizi uyaracaksınız. Biz de 'Bunu yapmayalım, burada bir yanlışlık var' diyeceğiz. Doğruyu Zonguldak adına bulacağız. Amacımızın Zonguldak olduğunu, Zonguldak'a zarar verecek bir davranış içerisinde bulunmamamız gerektiğini hep ifade ediyorum."

"HEP OLUMSUZLUKLARDAN BAHSEDERSEK, BARDAĞIN DOLU TARAFINI GÖRMEZDEN GELEREK HAREKET EDERSEK İLİMİZE ZARAR VERİRİZ"

Zonguldak'ta ki dinamiklerin kente zarar verecek tavır içerisinde olunmaması gerektiğini belirten Tutulmaz, şöyle konuştu; "Zonguldak hepimiz için üst bir değer bu değeri bizim korumamız lazım. Buranın ekonomisine de sosyal hayatına da buraya gelecek öğrencilere, buraya gelecek yatırımlara ve her alana; yaptığımız iyilikler ya da yaptığımız kötülükler neyse muhakkak karşılığını bulacaktır. Şimdi üniversite öğrencilerinin Zonguldak'ı tam tercih zamanı. Google'a girip Zonguldak yazdığında buradaki olumsuzlukları gördüğünde öğrenciler burayı tercih etmez. Yine buraya yatırım yapacak bir işadamı Google'a girip Zonguldak yazdığında burayla ilgili olumsuzlukları çok görürse buraya gelip yatırım yapmaz. Turist olarak gelecek kişiler için de benzer şeyler geçerli. Biz Zonguldak'a zarar verecek bir tavır içerisinde olmamalıyız. Bunu açıkça hepimiz vicdani bir sorumluluk olarak algılamamız gerekir. Zonguldak'ta yaşayanları ve Zonguldaklıları daha çok mutlu edecek şeyler neler varsa onlara yönelik hareket etmemiz gerekir. Basın yanlışı görecek, görmesi de gerekir. Ama bunun sunum tarzı da çok önemli. Biz hep olumsuzluklardan bahsedersek, bardağın dolu tarafını görmezden gelerek hareket edersek ilimize zarar veririz. Dışarıdan gelen insanlar burayı basındaki haberlerle tanır. Ben de bir yere gitmeden önce sosyal medyadan araştırma yaparım. Orada ne çıkıyor ister istemez bizi etkiliyor. Eğer Zonguldak'ı seviyorsak, eğer Zonguldak ilerlesin diyorsak, Zonguldak'a çok öğrenci, çok yatırımcı gelsin diyorsak haberleri Zonguldak'a zarar verecek şekilde olmasın. Önceliğimiz Zonguldak ise biraz daha zarar vermeyecek şekilde haber yapılabilir. Çünkü uzun vadede zarar gören il oluyor. Kötü haberler dışarıdan Zonguldak'ın kötü görünmesine sebep oluyor. Zonguldak'ı güzel ve iyi haberlerle iyi görünmesine sebep olalım. Zonguldak'a öğrenciyi ve yatırımcıyı çekmemiz lazım. Buna yapamazsak refaha ermemiz mümkün değil. Buraya yatırımcıyı, öğrenciyi, turisti çekmeden kalkınacak diye beklersek daha çok bekleriz. Onun için de burayı iyi anlatalım. Yanlış anlatılsın, iyi de anlatılsın."