TRT Spor'da Ersin Düzen'in sunduğu, Tümer Metin, Ayhan Akman ve Ali Gültiken'in yorumcu olarak katıldığı Stadyum programında Zonguldakspor ve Zonguldak'ın stat sorunu gündeme geldi.

Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferinin konuşulduğu bölümde Mesut'un Devrekli olması nedeniyle açılan konuda Tümer Metin annesinin Devrek'te doğduğunu söyledi. Zonguldak doğumlu olan Ersin Düzen ise Zonguldak'ı özlediğini ve en kısa sürede Zonguldak'a gitmek istediğini söyledi. Ardından da Zonguldak'ın stat sorunu şu şekilde gündeme geldi:

TÜMER METİN: "Devrek benim annemin doğduğu büyüdüğü yer. Halamda beni sık sık davet ediyor. Devrek'e en kısa sürede gitmeyi düşünüyorum, çok özledim. Stat sorunu Zonguldak'ın kanayan bir yarası. Zonguldakspor'un eski günlerine dönmesindeki ilk adım stat olmalı. Kulübün yaşayabilmesi ve taraftarı tekrar toplayabilmek açısından yeni stat şart. Daha önce Zonguldak'a gittiğim dönemlerde stat konusu gündeme geldi. Şu anki stadın olduğu yere çok büyük bir stat yapmak kolay değil. Stadın mevcut yerine şehrin havasını getirecek kompak 15-20 bin kişilik bir stat çok iş görür. Daha bir büyük stat için şehrin dışına taşıma konusu da konuşuldu" dedi.

ERSİN DÜZEN: "Zonguldak'a buradan çok çok selam gönderelim. Özlediğimiz bir yer. Bir türlü kısmet olmadı, hayırlısıyla şu pandemi süreci bir geçsin inşallah.

Zonguldak'ın da stat sorunu bir an önce çözülmesi gerekiyor. Zonguldakspor artık eski günlerine dönmeli.

ALİ GÜLTİKEN: "Zonguldak'ta çok büyük bir stat yapılmasına aslında gerek yok. 20-25 bin kişilik stat Zonguldak'a yeter. Zonguldak'a Göztepe modeli bir stat gerekiyor." dedi.